Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití různých frakcionačních technik pro studium struktury ICP
Dostálová, Dagmar ; Kratochvíla,, Jan (oponent) ; Buráň,, Zdeněk (vedoucí práce)
Houževnatý kopolymer E/P (ICP) se vyrábí polymerací v plynné fázi, tato polymerace je katalyzovaná Ziegler–Nattovými katalyzátory. Tento materiál s výbornými mechanickými vlastnostmi je používán v mnoha průmyslových odvětvích, např. v automobilovém průmyslu na výrobu nárazníků aut a palubních desek. Jeho vlastnosti závisí na chemické struktuře, která byla zkoumána pomocí strukturně-analytických metod DSC, 13C NMR a GPC. Pro studium struktury byly použity vybrané vzorky ICP s různým poměrem ethylenu a propylenu v kopolymerní fázi, které byly frakcionovány pomocí preparativní TREF a extrakce rozpouštědly za účelem rozdělení materiálu na jednotlivé frakce, jejichž složení je závislé na teplotě eluce. Získané frakce i původní vzorky byly následně analyzovány výše uvedenými metodami.
Využití různých frakcionačních technik pro studium struktury ICP
Dostálová, Dagmar ; Kratochvíla,, Jan (oponent) ; Buráň,, Zdeněk (vedoucí práce)
Houževnatý kopolymer E/P (ICP) se vyrábí polymerací v plynné fázi, tato polymerace je katalyzovaná Ziegler–Nattovými katalyzátory. Tento materiál s výbornými mechanickými vlastnostmi je používán v mnoha průmyslových odvětvích, např. v automobilovém průmyslu na výrobu nárazníků aut a palubních desek. Jeho vlastnosti závisí na chemické struktuře, která byla zkoumána pomocí strukturně-analytických metod DSC, 13C NMR a GPC. Pro studium struktury byly použity vybrané vzorky ICP s různým poměrem ethylenu a propylenu v kopolymerní fázi, které byly frakcionovány pomocí preparativní TREF a extrakce rozpouštědly za účelem rozdělení materiálu na jednotlivé frakce, jejichž složení je závislé na teplotě eluce. Získané frakce i původní vzorky byly následně analyzovány výše uvedenými metodami.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.