Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv struktury krmných směsí na parametry metabolismu pomalu rostoucích kuřat
Čumplík, Lukáš
Tato diplomová práce se zabývá vlivem struktury krmných směsí na parametry metabolismu pomalu rostoucích kuřat. V literárním přehledu byla zdokumentována problematika tohoto tématu. V experimentální části byl popsán pokus týkající se zjištění vlivu struktury krmných směsi na retenci dusíku, ileální stravitelnost, parametry orgánů trávicího traktu, histomorfometrické parametry a strukturu trusu. Za účelem výzkumu byl proveden výkrm, ve kterém se sledovalo 120 pomalu rostoucích brojlerů Hubbard JA 57 po 49 dnů. Po dobu výkrmu byly všem brojlerům podávány krmné směsi živinově totožné, lišily se pouze strukturou krmiva. Byly vytvořeny 3 různé struktury – jemná, střední a hrubá. Krmné směsi byly prosévány soustavou sít ke zjištění podílu velikosti částic. Vliv struktury krmných směsí na retenci dusíku byl staticky průkazný (P<0,05) u krmné směsi BR3, kdy se ukázalo, že hrubé částice působí pozitivně na retenci dusíku. U krmné směsi BR2 byly výsledky statisticky neprůkazné (P>0,05). Při zkoumání vlivu struktury krmných směsí na parametry orgánů trávicího traktu, byl zjištěn statisticky významný rozdíl (P<0,05) u výšky svaloviny svalnatého žaludku. U ostatních zkoumaných parametrů byly výsledky statisticky neprůkazné (P>0,05). Co se týče histomorfometrického měření, byl statisticky významný rozdíl (P<0,05) pozorován mezi hrubou krmnou směsí a poměrem výšky klků a hloubky krypt v duodenu a hloubkou krypt v ileu. Zároveň byl vyhodnocen jako statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) mezi strukturou krmiva a strukturou trusu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.