Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití pulzního elektrického pole na konzervaci potravin
Gabryš, Adam
Vysoce intenzivní pulzní elektrické pole HIPEF je poměrně inovativní a nová metoda konzervace potravin. V současnosti celosvětový trend zdravé výživy nutí zpracovatele potravin měnit receptury a postupy při výrobě tak, aby byly potraviny zdravější a senzoricky lákavější. Tato práce je kompilací dostupných informací obecně o konzervacích a metodě HIPEF. Z dostupné literatury je zde popsáno přístrojové vybavení pro tento způsob konzervace, jsou zde stručně vyjmenovány patogenní mikroorganismy v potravinách, některé enzymy znehodnocující potravinu a příklady inaktivace. V práci je zahrnuta také dostupná legislativa, systém HACCP a stručně je zahrnuta i současná situace využití metody v průmyslu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.