Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Prosecco - historie a současnost italského šumivého vína
Havlíčková, Miroslava
Bakalářská práce se zaměřuje na italské šumivé víno Prosecco, které se v poslední době těší vyšší a vyšší oblíbenosti. Jeho produkce a distribuce stoupá a dokáže se srovnávat s ostatními populárními šumivými víny jako je například španělská cava či francouzské šampaňské. Je zde prezentována jeho historie, oblast a geografické podmínky. Zmíněné jsou i odrůdy, z kterých je Prosecco vyráběno, a především výrobní postup. Pro kompletní přehled je uvedeno zařazení do apelačního systému Itálie a jeho nejznámější producenti. Jelikož Itálie je zemí vína, jsou zde popsány i ostatní šumivá vína, která jsou v Itálii vyráběna. Většinou se liší požitou technologií výroby a odrůdami hroznů určené k výrobě.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.