Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Favoritism Under Social Pressure: Evidence From English Premier League
Herrmann, Vojtěch ; Večeř, Jan (vedoucí práce) ; Hlávka, Zdeněk (oponent)
Tato práce zkoumá, do jaké míry jsou rozhodčí v anglické Premier League ovlivněni sociálním tlakem, obzvláště domácím prostředím a oblíbeností týmů. Pomocí re- gresní analýzy porovnáváme skutečnou délku nastavení, která je plně v kompe- tenci rozhodčích, s předpokládanou délkou, kterou odhadujeme na základě dat o zdržení v průběhu hry. Poté se pokoušíme najít faktory, které stále způsobují nesrovnalosti. Naše výsledky ukazují, že konec zápasu je oddálen nad rámec před- pokladů, pokud se výsledek zápasu může ještě změnit, tj. pokud je gólový rozdíl na konci základní hrací doby maximálně jeden gól. Na druhou stranu je toto natažení téměř nezávislé na konkrétních týmech a tak nenacházíme důkaz, že by se nějakému týmu systematicky nadržovalo. Přesto jsme ukázali malé vychýlení ve prospěch skupiny "velkých" týmů, ale pouze v zápasech, kdy byl zmiňovaný gólový rozdíl různý od jedné.
Jak odhalit nadržování na tanečních soutěžích
Silvarová, Lenka ; Svoboda, Miroslav (vedoucí práce) ; Babin, Jan (oponent)
Bakalářská práce pojednává o motivacích porotce k nadržování na tanečních soutěžích. Podává základní přehled o pravidlech a fungování tanečního sportu, analyzuje faktory ovlivňující nadržování. Na základě regresní analýzy stanovuje konkrétní porotce, kteří se neumějí oprostit od vazeb ke konkrétním párům a z podpůrné analýzy stanovuje dvacet sedm porotců, kteří mají odlišné názory, nebo někoho preferují a mohou být tedy podezřelí z nadržování. Zjišťuje, že porotci, kteří jsou ze stejného klubu jako taneční páry, mají tendence těmto párům přilepšovat a odchylují se od průměru ostatních porotců o tři až čtyři desetiny bodu. Ukazuje na významnost proměnné "průměr známek všech porotců - 2,5" a "kolo soutěže".

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.