Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti využití energosádrovců a druhotných surovin obsahujících siřičitany pro přípravu kompozitů
Weiglová, Jana ; Šoukal, František (oponent) ; Opravil, Tomáš (vedoucí práce)
Práce studuje možnosti využití druhotných surovin produkovaných energetickým průmyslem. Jedná se zejména o energosádrovce a tuhé zbytky fluidního spalování. U druhotných surovin je sledován obsah siřičitanů a jsou studovány závislosti jejich přeměny na sírany přirozenou oxidací vzdušným kyslíkem nebo přídavkem vhodného oxidantu. Dále práce popisuje vliv siřičitanů z druhotných surovin na mechanické vlastnosti kompozitů připravených na bázi několika různých matric jako jsou hlinitanový a portlandský cement, vápenný hydrát a portlandský slínek. U samotného portlandského slínku je sledována také schopnost retardace tuhnutí. Množství obsažených siřičitanů je sledováno volumetricky nepřímou titrací přebytku jodu thiosíranem sodným na škrobový maz.
Možnosti využití energosádrovců a druhotných surovin obsahujících siřičitany pro přípravu kompozitů
Weiglová, Jana ; Šoukal, František (oponent) ; Opravil, Tomáš (vedoucí práce)
Práce studuje možnosti využití druhotných surovin produkovaných energetickým průmyslem. Jedná se zejména o energosádrovce a tuhé zbytky fluidního spalování. U druhotných surovin je sledován obsah siřičitanů a jsou studovány závislosti jejich přeměny na sírany přirozenou oxidací vzdušným kyslíkem nebo přídavkem vhodného oxidantu. Dále práce popisuje vliv siřičitanů z druhotných surovin na mechanické vlastnosti kompozitů připravených na bázi několika různých matric jako jsou hlinitanový a portlandský cement, vápenný hydrát a portlandský slínek. U samotného portlandského slínku je sledována také schopnost retardace tuhnutí. Množství obsažených siřičitanů je sledováno volumetricky nepřímou titrací přebytku jodu thiosíranem sodným na škrobový maz.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.