Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Farma chovu skotu Helvíkovice
Dědečková, Tereza ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Sobotka, Jindřich (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá obnovou a dostavbou hlavního objektu areálu Dolní Dvůr v Helvíkovicích v Pardubickém kraji. Cílem této práce je najít vhodné architektonické a urbanistické koncepce, která by splňovala požadavky pro nové funkční využití původního objektu se zemědělským využitím. Jedná se o farmu na samotě, která se zabývá chovem býku. V areálu se nachází více staveb, avšak součástí bakalářské práce je vypracování hlavního objektu, který slouží i pro veřejnost. Přesný stávající stav není znám, pouze dokumentace návrhu rekonstrukce tohoto objetu, z kterého částečně vycházím. Tento objekt je podélného tvaru, který jsem prodloužila z důvodu vložení schodiště do podkroví, a na tuto přístavbu navazuje dále prosklená zimní zahrada z dřevěných lepených oblých vazníků. Aby se délka budovy zmírnila, použila jsem svislé pásy dřevěného obložení na fasádě. Nově navržený objekt, který se nachází v těsné blízkosti se silnicí, láká veřejnost k návštěvě, neboť součástí objektu je i prodejna s čerstvým býčím masem. Také posezení v zimní zahradě, s výhledem do celého okolí a možností malého občerstvení. Kdo by se chtěl zdržet déle, má možnost si objednat jeden z pěti apartmánů, které se nacházejí v podkroví tohoto objektu. Další část objektu slouží pro bourání masa se všemi jeho náležitostmi. Poslední část objektu je ponechána jako obydlí pro majitele farmy.
Role interpretace místního dědictví v cestovním ruchu na příkladu obce Dolní Dvůr
Midlochová, Andrea ; Čtveráková, Iveta (vedoucí práce) ; Semian, Michal (oponent)
Bakalářská práce přibližuje problematiku interpretace místního dědictví a spolupráce místních obyvatel při tvorbě produktů a aktivit v rámci udržitelného cestovního ruchu.V teoretické části jsou definovány jednotlivé složky místního dědictví a územní identity a jejich interakce s cestovním ruchem. Stěžejní část je věnována interpretaci místního dědictví v rámci destinačního managementu cestovního ruchu na venkově. Cílem empirické části práce je analyzovat interpretační infrastrukturu, propagaci zkoumané lokality a následně prostřednictvím řízených rozhovorů zjistit míru spolupráce jednotlivých aktérů cestovního ruchu a stav udržitelného cestovního ruchu v obci Dolní Dvůr v Krkonoších. Zjištěné nedostatky bránící rozvoji lokality, z nichž nejvýznamnější jsou nefungující spolupráce, chybějící lidské zdroje, nedostatečně rozvinutá turistická a interpretační infrastruktura a nezájem místních o cestovní ruch jsou diskutované s literaturou a následně jsou navrhnuta jejich řešení. Klíčová slova: udržitelný cestovní ruch, místní dědictví, interpretace informací, místní spolupráce, Dolní Dvůr
Farma chovu skotu Helvíkovice
Dědečková, Tereza ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Sobotka, Jindřich (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá obnovou a dostavbou hlavního objektu areálu Dolní Dvůr v Helvíkovicích v Pardubickém kraji. Cílem této práce je najít vhodné architektonické a urbanistické koncepce, která by splňovala požadavky pro nové funkční využití původního objektu se zemědělským využitím. Jedná se o farmu na samotě, která se zabývá chovem býku. V areálu se nachází více staveb, avšak součástí bakalářské práce je vypracování hlavního objektu, který slouží i pro veřejnost. Přesný stávající stav není znám, pouze dokumentace návrhu rekonstrukce tohoto objetu, z kterého částečně vycházím. Tento objekt je podélného tvaru, který jsem prodloužila z důvodu vložení schodiště do podkroví, a na tuto přístavbu navazuje dále prosklená zimní zahrada z dřevěných lepených oblých vazníků. Aby se délka budovy zmírnila, použila jsem svislé pásy dřevěného obložení na fasádě. Nově navržený objekt, který se nachází v těsné blízkosti se silnicí, láká veřejnost k návštěvě, neboť součástí objektu je i prodejna s čerstvým býčím masem. Také posezení v zimní zahradě, s výhledem do celého okolí a možností malého občerstvení. Kdo by se chtěl zdržet déle, má možnost si objednat jeden z pěti apartmánů, které se nacházejí v podkroví tohoto objektu. Další část objektu slouží pro bourání masa se všemi jeho náležitostmi. Poslední část objektu je ponechána jako obydlí pro majitele farmy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.