Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Geneticky manipulované produkty z krmiv v ledvinách kuřat
POSPÍŠIL, Miroslav
Bakalářská práce podává přehled o zvládnutí detekce genově manipulovaných produktů z krmiv v ledvinách kuřat, jejichž dieta obsahovala krmiva, která prošla genovou modifikací. K tomuto pokusu byly zapotřebí dvě GM rostliny. První byla insekt rezistentní Bt-kukuřice a druhá herbicid tolerantní Roundup Ready sója. Obě rostliny byly použity jako přísada v krmných směsích pro drůbež. Detekce hledaných transgenů byla prováděna pomocí molekulárně genetických metod - PCR a elektroforézy. Na základě výsledků práce budou zhodnocena rizika zjištěná pro konzumenty.
Geneticky manipulované produkty z krmiv v játrech kuřat
BUCKOVÁ, Pavlína
Úkolem této práce je zvládnout detekci genově manipulovaných produktů (GMP) z krmiv v játrech kuřat, v jejichž dietě byla tato krmiva obsažena. Byly použity 2 GMO plodiny: insekt rezistentní Bt-kukuřice - herbicid tolerantní Roundup Ready sója. Obě plodiny jsou důležitým komponentem krmných směsí pro drůbež. Detekce bude prováděna molekulárně biologickými metodami. V závěru práce by měla být vyhodnocena potenciální rizika pro konzumenty.
Porovnávání geneticky modifikované a nemodifikované kukuřice
BEZUNK, František
Bakalářská práce podává přehled o Bt-kukuřici se zaměřením na pěstování této transgenní rostliny v České republice. Z hlediska vypracování ji můžeme rozdělit na dvě části, a to část teoretickou a praktickou. Teoretická část sleduje pěstování Bt-kukuřice v České republice zemědělskými podniky a výzkumnými ústavy. V praktické části je porovnána tato geneticky modifikovaná kukuřice s geneticky nemodifikovanou. K tomuto porovnávacímu pokusu byly vybrány hybridy DKC 3511 a DKC 4442 YG. Porovnání se zaměří na výnos zrna a na napadení palic houbovými patogeny. Na základě výsledků z praktické a teoretické části práce budou zhodnoceny přínosy a rizika zjištěná při pěstování Bt-kukuřice v České republice.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.