Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
The preparation of stable nature BB creams and determination of its properties
Marčanová, Milada ; Sovová, Šárka (oponent) ; Hurčíková, Andrea (vedoucí práce)
The aim of this diploma thesis was create a natural BB cream that, in addition to sufficient hydration, would protect the skin from sunlight, unify its colour tone and at the same time sufficiently cover any imperfections. After proposition a suitable recipe, it was necessary to determine the stability of the prepared BB creams. The stability was evaluated by comparing the results from the dispersion analyser LUMiSizer at various temperatures and current load tests in an oven. The pseudoplastic properties were confirmed by the rheology characterization of the flow properties, which makes the BB cream a continuous layer on the skin after it is spread. In order to protect against sunlight, it was necessary to determine the SPF and measure the colour shades of the prepared BB creams for comparison with commercially available preparations.
Vliv doby míchání na stabilitu krémů
Grujić, Ksenija ; Sovová, Šárka (oponent) ; Hurčíková, Andrea (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce je založena na studiu vlivu doby míchaní a počtu otáček za minutu při připravování BB krémů. Literární rešerše této práce je zpracována na základě získaných informací o daném tématu. V této části práce jsou popsány základní pojmy a problematika tykající se disperzních soustav, emulzí, způsobů míchání a kosmetických přípravků. První segment experimentální části je založen na samotné přípravě BB krémů. Byl otestován vliv doby a rychlosti míchaní na stabilitu připravených vzorků. Stabilita vzorků byla otestována na analytické odstředivce LUMiSizer. Získaná data byla porovnána a zpracována.
The preparation of stable nature BB creams and determination of its properties
Marčanová, Milada ; Sovová, Šárka (oponent) ; Hurčíková, Andrea (vedoucí práce)
The aim of this diploma thesis was create a natural BB cream that, in addition to sufficient hydration, would protect the skin from sunlight, unify its colour tone and at the same time sufficiently cover any imperfections. After proposition a suitable recipe, it was necessary to determine the stability of the prepared BB creams. The stability was evaluated by comparing the results from the dispersion analyser LUMiSizer at various temperatures and current load tests in an oven. The pseudoplastic properties were confirmed by the rheology characterization of the flow properties, which makes the BB cream a continuous layer on the skin after it is spread. In order to protect against sunlight, it was necessary to determine the SPF and measure the colour shades of the prepared BB creams for comparison with commercially available preparations.
Vliv doby míchání na stabilitu krémů
Grujić, Ksenija ; Sovová, Šárka (oponent) ; Hurčíková, Andrea (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce je založena na studiu vlivu doby míchaní a počtu otáček za minutu při připravování BB krémů. Literární rešerše této práce je zpracována na základě získaných informací o daném tématu. V této části práce jsou popsány základní pojmy a problematika tykající se disperzních soustav, emulzí, způsobů míchání a kosmetických přípravků. První segment experimentální části je založen na samotné přípravě BB krémů. Byl otestován vliv doby a rychlosti míchaní na stabilitu připravených vzorků. Stabilita vzorků byla otestována na analytické odstředivce LUMiSizer. Získaná data byla porovnána a zpracována.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.