Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Transportní vlastnosti agarózových hydrogelů
Vlasák, Jan ; Kalina, Michal (oponent) ; Klučáková, Martina (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou transportních procesů elektrolytů, kde jako difúzní sondy jsou použita jednoduchá organická barviva. Hlavní náplní práce je studium mobility vybraných difúzních sond v podobě jednoduchých organických barviv v hydrogelové matrici na bázi termoreverzibilního lineárního polysacharidu – agarózy, který zde funguje jako semipermeabilní membrána. Jsou popsány difúzní procesy, které slouží k určení základních difúzních parametrů, jako jsou efektivní difúzní koeficient, zdánlivý difúzní koeficient, rozdělovací koeficient, koncentrace barviva v gelu a doba, za kterou dojde k difúzi skrze celou tloušťku gelu. Pozornost je věnována také prostředí, ve kterém jsou difúzní procesy realizovány (především s ohledem na gelovitý charakter vzorku), pórovitou strukturu a mechanické vlastnosti.
Transportní vlastnosti agarózových hydrogelů
Vlasák, Jan ; Kalina, Michal (oponent) ; Klučáková, Martina (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou transportních procesů elektrolytů, kde jako difúzní sondy jsou použita jednoduchá organická barviva. Hlavní náplní práce je studium mobility vybraných difúzních sond v podobě jednoduchých organických barviv v hydrogelové matrici na bázi termoreverzibilního lineárního polysacharidu – agarózy, který zde funguje jako semipermeabilní membrána. Jsou popsány difúzní procesy, které slouží k určení základních difúzních parametrů, jako jsou efektivní difúzní koeficient, zdánlivý difúzní koeficient, rozdělovací koeficient, koncentrace barviva v gelu a doba, za kterou dojde k difúzi skrze celou tloušťku gelu. Pozornost je věnována také prostředí, ve kterém jsou difúzní procesy realizovány (především s ohledem na gelovitý charakter vzorku), pórovitou strukturu a mechanické vlastnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.