Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv způsobu odkalení moštů na výslednou jakost vín révy vinné
Suská, Alžběta
Diplomová práce se zabývala vlivem odkalení révových moštů na kvalitu vín. V teoretické části byly popsány různé metody odkalení moštů a použití bentonitu. Dále byly vysvětleny pojmy jako čiření nebo intenzita odkalení moštů. V experimentální části byl proveden pokus na dvou odrůdách révy vinné. U každé odrůdy bylo vytvořeno sedm různých metod odkalení. Byl sledován vliv metod odkalení na průběh fermentace, na hmotnost kalů po fermentaci. Dále byla jednotlivá vína zhodnocena senzoricky, analyticky a výsledky statisticky vyhodnoceny. Senzorické hodnocení proběhlo na stobodové stupnici, dále byly sestaveny aromatické profily vín. Chemická analýza proběhla na přístroji FTIR Alpha a Miura One. Na výsledky byla vybrána nejvhodnější statistická metoda.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.