Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Metody stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů v hroznech a moštech
Hodeček, Radomír
Tato bakalářská práce se zabývá analytickými metodami pro stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů v hroznech a moštech. Na začátku byla prostudována literatura týkající se metabolismu kvasinek a metod pro stanovení obsahu sacharidů. Vybrané analytické metody jsou zde popsány z hlediska přesnosti, rychlosti a náročnosti na instrumentální vybavení. V závěru jsou vybrány vhodné metody pro vinařskou praxi. Předmětem pokusu bylo srovnání různých analytických metod vhodných pro stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů. Měření probíhalo na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty v Lednici na Moravě a to Československým normalizovaným moštoměrem s teploměrem a bez teploměru, Oechsleho moštoměrem, digitálním refraktometrem a titrační metodou dle Rebeleina.
Metody stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů v hroznech a moštech
Hodeček, Radomír
Tato bakalářská práce se zabývá analytickými metodami pro stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů v hroznech a moštech. Na začátku byla prostudována literatura týkající se metabolismu kvasinek a metod pro stanovení obsahu sacharidů. Vybrané analytické metody jsou zde popsány z hlediska přesnosti, rychlosti a náročnosti na instrumentální vybavení. V závěru jsou vybrány vhodné metody pro vinařskou praxi. Předmětem pokusu bylo srovnání různých analytických metod vhodných pro stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů. Měření probíhalo na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty v Lednici na Moravě a to Československým normalizovaným moštoměrem s teploměrem a bez teploměru, Oechsleho moštoměrem, digitálním refraktometrem a titrační metodou dle Rebeleina.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.