Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Pulsní oxymetr v LabVIEW
Synek, Josef ; Chmelař, Milan (oponent) ; Čmiel, Vratislav (vedoucí práce)
Jednou z nejdůležitějších funkcí lidského těla je poskytnout dostatek kyslíku do všech jeho částí. Kyslík se v krvi váže na hemoglobin a je transportován do tkání. Oxymetrie je neinvazivní metoda pro měření množství kyslíku navázaného na hemoglobin. Okysličený a neokysličený hemoglobin má odlišné absorpční vlastnosti pro světla různých vlnových délek. Proto pulsní oxymetr prosvětluje tkáň červeným a infračerveným světlem. Signál procházející přes tkáň je ovlivněn absorpčními vlastnostmi hemoglobinu a srdečním pulsem. Tyto signály měříme a poměr jejich velikostí nám umožní vypočítat nasycení krve kyslíkem.
Systém pro měření aerobní stability fermentovaných krmiv
Synek, Josef ; Sekora, Jiří (oponent) ; Harabiš, Vratislav (vedoucí práce)
Aerobní stabilita je termín, který odborníci na výživu používají k určení doby, po kterou krmivo zůstává stabilní tedy nezkažené. Jakmile je fermentace dokončena a krmiva jsou vystavena vzduchu během krmení nebo při skladování (netěsnost sil, špatné balení) dochází ke zvýšení teploty těchto krmiv působením kvasinek nebo v menší míře působením některých bakterií. Tuto teplotu měříme pomocí teplotních čidel a porovnáváme ji s ambientní teplotou okolí. Aerobní stabilita se udává jako čas, za který teplota krmiva vzroste o 3°C nad ambientní teplotu.
Pulsní oxymetr v LabVIEW
Synek, Josef ; Chmelař, Milan (oponent) ; Čmiel, Vratislav (vedoucí práce)
Jednou z nejdůležitějších funkcí lidského těla je poskytnout dostatek kyslíku do všech jeho částí. Kyslík se v krvi váže na hemoglobin a je transportován do tkání. Oxymetrie je neinvazivní metoda pro měření množství kyslíku navázaného na hemoglobin. Okysličený a neokysličený hemoglobin má odlišné absorpční vlastnosti pro světla různých vlnových délek. Proto pulsní oxymetr prosvětluje tkáň červeným a infračerveným světlem. Signál procházející přes tkáň je ovlivněn absorpčními vlastnostmi hemoglobinu a srdečním pulsem. Tyto signály měříme a poměr jejich velikostí nám umožní vypočítat nasycení krve kyslíkem.
Systém pro měření aerobní stability fermentovaných krmiv
Synek, Josef ; Sekora, Jiří (oponent) ; Harabiš, Vratislav (vedoucí práce)
Aerobní stabilita je termín, který odborníci na výživu používají k určení doby, po kterou krmivo zůstává stabilní tedy nezkažené. Jakmile je fermentace dokončena a krmiva jsou vystavena vzduchu během krmení nebo při skladování (netěsnost sil, špatné balení) dochází ke zvýšení teploty těchto krmiv působením kvasinek nebo v menší míře působením některých bakterií. Tuto teplotu měříme pomocí teplotních čidel a porovnáváme ji s ambientní teplotou okolí. Aerobní stabilita se udává jako čas, za který teplota krmiva vzroste o 3°C nad ambientní teplotu.

Viz též: podobná jména autorů
1 Synek, Jakub
9 Synek, Jan
3 Synek, Jiří
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.