Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mikrobiální kontaminace při výrobě a prodeji lahůdkářských výrobků
Stojanová, Kateřina
Diplomová práce se zabývá z mikrobiologického hlediska lahůdkářskými výrobky. Je zaměřena především na mikrobiologii jednotlivých komponent, ze kterých se skládají lahůdky. Zabývá se popisem bakterií, které zapříčiňují alimentární infekce a intoxikace, poukazuje také na možný výskyt plísní a kvasinek. Popisuje prevenci a způsoby boje proti těmto mikroorganismům. Poukazuje i na některá základní opatření ukotvená v legislativě. Závěrem práce jsou u vzorků obložených chlebíčků a stěrů z ploch ve výrobě stanoveny počty vybraných skupin mikroorganismů, a to celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, plísně a kvasinky, sporulující aerobní mikroogranismy, Clostridium perfringens, Salmonella spp.
Mikrobiální kontaminace lahůdkářských výrobků
Stojanová, Kateřina
Bakalářská práce se zabývá lahůdkářskými výrobky z mikrobiologického hlediska. Zaměřuje se zejména na mikrobiologii složek výrobků studené kuchyně a na možné mikrobiální kontaminanty surovin i hotového výrobku. Popisuje bakterie zapřičiňující alimentární infekce i alimentární intoxikace, poukazuje i na možný výskyt kvasinek a plísní. Popisuje možné způsoby boje proti těmto mikroorganismům a jejich ukotvení v legislativě. V experimentální části práce byla provedena mikrobiologická analýza vzorků vlašského salátu a byly stanoveny významné skupiny mikroorganismů (CPM, koliformní bakterie, mikromycety, enterokoky).
Stav ekologického zemědělství v Jihomoravském kraji se zaměřením na ekologické vinohradnictví a vinařství
Stojanová, Kateřina
Cílem diplomové práce na téma "Stav ekologického zemědělství v Jihomoravském kraji se zaměřením na ekologické vinohradnictví a vinařství" bylo v rámci literárního přehledu charakterizovat principy a stav ekologického zemědělství v ČR se zaměřením na vinohradnictví a vinařství. V experimentální části práce bylo cílem zpracovat celkový přehled subjektů registrovaných v systému ekologického zemědělství v Jihomoravském kraji. Přehled ekologických subjektů v Jihomoravském kraji byl vypracován z veřejně dostupných údajů MZe ČR, jež byly analyzovány a výstupy zpracovány do tabulek a grafů. Podrobněji byly charakterizovány subjekty ekologických pěstitelů a zpracovatelů hroznů révy vinné. Pro ošetření situace při provozování ekologického vinohradnictví a vinařství v praxi (zjištění negativ a pozitiv) byl vytvořen dotazník určený pěstitelům a zpracovatelům vinných hroznů. Návratnost šetření byla vyšší než 50 %. Z hlavních zjištění lze uvést jako stěžejní následující: zájem o ekologické pěstování a zpracování hroznů révy vinné se neustále zvyšuje, k čemuž dopomáhá nejen finanční podpora v podobě dotací, ale také zájem chránit zdraví přírody i spotřebitele. Naopak velkou nevýhodou ekologického zemědělství obecně je vyšší náročnost na manuální práci a na vědomosti zemědělce.

Viz též: podobná jména autorů
2 Stojanová, Klára
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.