Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kryokonzervace erytrocytů a její využití v civilním a vojenském zdravotnictví
Sládková, Eliška ; Řeháček, Vít (vedoucí práce) ; Jiroušová, Hana (oponent)
Téma mé bakalářské práce je Kryokonzervace erytrocytů a její využití v civilním a vojenském zdravotnictví. Tato práce se skládá z části teoretické a části praktické. První část práce přibližuje základy kryobiologie, druhy kryoprotektiv a vlastní kryokonzervací erytrocytů. Práce popisuje jednotlivé kroky procesu vedoucímu až k finálnímu transfuznímu přípravku, tzn. druhy odběrů krve, její zpracování před glycerolizací, vlastní glycerolizace a mrazení. Dále je popsána problematika skladování zmrazených transfuzních přípravků a jejich rozmrazení a deglycerolizace. Druhá část práce, která je praktická, se zabývá kontrolou kvality kryokonzervovaných erytrocytů. Popisuje jednotlivé parametry kvality a seznamuje s naměřenými výsledky jednotlivých parametrů.
Kryokonzervace erytrocytů a její využití v civilním a vojenském zdravotnictví
Sládková, Eliška ; Řeháček, Vít (vedoucí práce) ; Jiroušová, Hana (oponent)
Téma mé bakalářské práce je Kryokonzervace erytrocytů a její využití v civilním a vojenském zdravotnictví. Tato práce se skládá z části teoretické a části praktické. První část práce přibližuje základy kryobiologie, druhy kryoprotektiv a vlastní kryokonzervací erytrocytů. Práce popisuje jednotlivé kroky procesu vedoucímu až k finálnímu transfuznímu přípravku, tzn. druhy odběrů krve, její zpracování před glycerolizací, vlastní glycerolizace a mrazení. Dále je popsána problematika skladování zmrazených transfuzních přípravků a jejich rozmrazení a deglycerolizace. Druhá část práce, která je praktická, se zabývá kontrolou kvality kryokonzervovaných erytrocytů. Popisuje jednotlivé parametry kvality a seznamuje s naměřenými výsledky jednotlivých parametrů.

Viz též: podobná jména autorů
4 SLÁDKOVÁ, Eva
4 Sládková, Eva
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.