Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti využití kořenících směsí a aromat v pekárenství a těstárenské výrobě
Skácelová, Andrea
Diplomová práce zaměřená na téma: Možnosti využití kořenících směsí a aromat v pekárenství a těstárenské výrobě se zabývá využitím směsí koření netradičním způsobem. V práci je podrobně rozvedena problematika zabývající se kořením. Dále je pozornost zaměřena na popis pekárenské a těstárenské výroby. V praktické části jsou navrženy a otestovány receptury pro výrobu pečiva s přídavkem různých směsí koření. Hotové výrobky jsou otestovány senzoricky i instrumentálními analýzami. Dále byly připraveny těstoviny s přídavkem kořenících směsí. Výrobky byly vyhodnoceny senzoricky i laboratorními metodami. Získané výsledky byly zpracovány do tabulek a grafů a vyhodnoceny statistickými metodami.
Studium změn frakcí bílkovin zrna pšenice a ječmene po vybraných agrotechnických zásazích
Skácelová, Andrea
Bakalářská práce zaměřená na téma ,,Studium změn frakcí bílkovin zrna pšenice a ječmene po vybraných agrotechnických zásazích'' se zabývá problematikou možností ovlivnění skladby bílkovinného komplexu zrna působením dusíkatých a sirných hnojiv. Jsou zde charakterizovány biologické vlastnosti a technologické parametry těchto plodin. Dále se práce zabývá strukturou a obsahem jednotlivých bílkovin. Vlastnosti bílkovin se promítají do technologického procesu a mají vliv na jakost finálních produktů. V práci je podrobně charakterizován vliv dusíku a síry na rostliny, projevy jejich nadbytku a nedostatku. Důraz je kladen na působení těchto prvků na výnos a kvalitu pšenice a ječmene. Toto bylo ověřeno maloparcelním pokusem založeným ve Velké Bystřici na Olomoucku v roce 2013.

Viz též: podobná jména autorů
1 Skácelová, Alena
1 Skácelová, Anna
1 Skácelová, Anne-Maria
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.