Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Politika boje proti terorismu v jihovýchodní Asii - případová studie Filipín a Thajska
Sedláková, Monika
Terorismus představuje v současném globalizovaném světě jednu z nejzávažnějších bezpečnostních hrozeb. Teroristé jsou na rozdíl od národních států schopni se rychle přizpůsobovat novým podmínkám a socio-politickému prostředí, což v kombinaci se slabou státní strukturou vytváří vhodné podmínky pro jejich existenci. Cílem diplomové práce je návrh změn politik boje proti terorismu na Filipínách a v Thajsku. Teoretická část přibližuje problematiku terorismu a pozornost je věnována i důležitosti boje proti němu. Druhá část práce analyzuje příčiny existence terorismu Na Filipínách a v Thajsku a rovněž analyzuje postoj států v otázce způsobu reakce na teroristické útoky a protiteroristické politiky. Na základě komparace a zhodnocení vládních přístupů k této problematice jsou navrhnuta opatření, jež by do budoucna mohla napomoci k efektivnějšímu řešení národního terorismu.
Netradiční masné výrobky
Sedláková, Monika
V bakalářské práci „Netradiční masné výrobky“ je věnována pozornost produktům španělské chorizo, haggis, black pudding a bresaola. Za rok 2017 se v České republice průměrně spotřebovalo 80,3 kg masa na osobu. Spotřebu ovlivňují faktory jako je věk, životní styl, zdravotní stav, cena produktu a reklama. Maso se z hlediska složení nejvíce skládá z vody, bílkovin, lipoidních látek a extraktivních látek, jejichž obsah se mění v závislosti na druhu zvířete a části těla, ze které je svalovina získána. Maso obsahuje nutričně cenné esenciální mastné kyseliny, je zdrojem vitamínu B12 a prvků železa a zinku. Masné výrobky se dělí do několika kategorií podle vyhlášky č.69/2016 Sb. a jejich úprava probíhá nejčastěji pomocí tepelného opracování, uzení, sušení a fermentování. Do masných produktů se přidávají aditiva ovlivňující barvu, konzistenci, trvanlivost a chuť. Do masných specialit jsou přidávány netradiční suroviny, jako je mletá paprika pimentón, směs soli se sušenými bylinkami, oves, ječmen, krev, nebo vnitřnosti.
Ekologické zemědělství v zemích třetího světa - Zambie
Sedláková, Monika
Cílem této bakalářské práce je analýza ekologického zemědělství v Zambii. Teoretická část práce se věnuje deskripci problematiky ekologického zemědělství v rozvojových zemích, agroekologických podmínek v Zambii a charakteristiky agrárního sektoru. Praktická část používá SWOT analýzu k posouzení potenciálu ekologického zemědělství v Zambii. Výsledné hodnocení přínosů a hrozeb ekologického zemědělství je diskutováno se čtyřmi případovými studiemi. Na základě vyhodnocení teoretické i praktické části byly formulovány závěry, že implementace ekologického zemědělství v Zambii je považována za úspěšnou a představuje lepší alternativu v současnosti převažujícího konvenčního zemědělství a přispívá k regionálnímu, respektive trvale udržitelnému rozvoji.

Viz též: podobná jména autorů
2 SEDLÁKOVÁ, Magdalena
5 SEDLÁKOVÁ, Marie
6 SEDLÁKOVÁ, Markéta
1 Sedláková, Mariana
5 Sedláková, Marie
6 Sedláková, Markéta
1 Sedláková, Marta
3 Sedláková, Martina
1 Sedláková, Michaela
16 Sedláková, Miluše
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.