|
Možnosti využití šťávy ze zeleného ječmene a pšenice
Samek, Jaroslav
Bakalářská práce „Možnosti využití šťávy ze zeleného ječmene a pšenice“ obsahuje informace o zeleném ječmeni a pšenici. Práce obsahuje informace o pěstování a zpracování rostlin. Jsou uvedeny důležité obsahové látky, možnosti uchování šťávy a některé zdravotní účinky. Mladý ječmen i pšenice obsahují mnoho důležitých vitamínů, minerálů, enzymů, antioxidantů, aminokyselin. Praktická část práce se zabývá senzorickým hodnocením, nejen samotné šťávy, ale především šťávy ochucené dalšími ovocnými šťávami, extrakty a medem. Je zřejmé, že samotné zelené šťávy nejsou pro spotřebitele, co se hlavně chuťové stránky týče, příliš atraktivní. Pokud jsou přidány ovocné šťávy a přírodní ochucovadla, hodnocení se výrazně zlepšuje.
|