Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti využití šťávy ze zeleného ječmene a pšenice
Samek, Jaroslav
Bakalářská práce „Možnosti využití šťávy ze zeleného ječmene a pšenice“ obsahuje informace o zeleném ječmeni a pšenici. Práce obsahuje informace o pěstování a zpracování rostlin. Jsou uvedeny důležité obsahové látky, možnosti uchování šťávy a některé zdravotní účinky. Mladý ječmen i pšenice obsahují mnoho důležitých vitamínů, minerálů, enzymů, antioxidantů, aminokyselin. Praktická část práce se zabývá senzorickým hodnocením, nejen samotné šťávy, ale především šťávy ochucené dalšími ovocnými šťávami, extrakty a medem. Je zřejmé, že samotné zelené šťávy nejsou pro spotřebitele, co se hlavně chuťové stránky týče, příliš atraktivní. Pokud jsou přidány ovocné šťávy a přírodní ochucovadla, hodnocení se výrazně zlepšuje.

Viz též: podobná jména autorů
1 SAMEK, Jakob
9 SAMEK, Jakub
9 Samek, Jakub
4 Samek, Jan
2 Samek, Jiří
6 Samek, Josef
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.