Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti využití netradičních sladů pro výrobu piva
Pavlů, Milena
V úvodu diplomové práce Možnosti využití netradičních sladů pro výrobu piva je charakterizována výroba sladu a piva. Konkrétně jsou popsány jednotlivé technologické postupy. Dále jsou uvedeny speciální druhy sladu a rozdílné postupy jejich výroby. U jednotlivých sladů jsou uváděny teploty výroby a jejich následné využití. Slad je také charakterizován z pohledu fyzikálních, chemických a mechanických vlastností. V praktické části je popsána výroba piv při použití pšeničného sladu různého typu (dle použité teploty hvozdění - 80 °C, 100 °C, 120°C) získaného z pšenice odrůda Konini spolu s ječným sladem v různém poměru (50:50, 30:70). Dále bylo provedeno senzorické hodnocení vyrobeného piva včetně vyhodnocení barvy a analýzy na obsah extraktu (skutečného a zdánlivého), alkoholu a původní stupňovitost mladiny.

Viz též: podobná jména autorů
2 Pavlů, Markéta
6 Pavlů, Michal
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.