Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza účinku kojenecké masáže dle metodiky IAIM subjektivním hodnocením rodičů
PELEŠKOVÁ, Anna
Diplomová práce se týká kojenecké masáže a s ní spojených účinků. Práce je zpracována kvalitativní metodou skrze případovou studii, díky níž sledujeme úzkou interakci mezi dítětem a jeho rodičem. Teoretická část obsahuje informace o Mezinárodní asociaci kojenecké masáže, jejíž metodiku masáží jsme pro tuto práci použili. V literární rešerši se dále věnujeme prenatálnímu, perinatálnímu a postnatálnímu období, a to jak z hlediska fyziologického vývoje dítěte do 1 roku, tak i z hlediska ženy budoucí matky. Co se ženy týče, dotýkáme se i tématu pohybové aktivity během těhotenství a po porodu. Stěžejní je kapitola o doteku, jež de facto utváří samotné poselství této masáže. Dále rozebíráme, jak masáž působí na dítě a popisujeme její techniku. Syntetická část obsahuje jednotlivé kazuistiky a jejich vyhodnocení. V závěru uvádíme, že všechny zúčastněné matky hodnotí metodiku dle IAIM pozitivně.
Zjištění procenta tělesného tuku pomocí kaliperace u klientů Viva Fitnes v Českých Budějovicích
PELEŠKOVÁ, Anna
Cílem této bakalářské práce je zjištění podílu tělesného tuku u klientů navštěvujících fitness centrum Viva Fitnes v Českých Budějovicích. Celkem bylo naměřeno a následně analyzováno 200 respondentů obou pohlaví. Měření se týkalo především klientů, kteří navštěvují posilovnu a sálové lekce. Zjišťovány byly základní somatické proporce a procento tělesného tuku skrze kalipraci kožní řasy metodou Pařízkové. Postup a výsledky práce v terénu jsou uvedeny v části praktické. Teoretická část uvádí přehled dosavadních poznatků týkajících se problematiky složení lidského těla nutné k pochopení základní problematiky této práce. Výsledné statistické hodnoty jsou zpracovány v podobě grafů, tabulek a statistické významnosti.

Viz též: podobná jména autorů
2 PELEŠKOVÁ, Adéla
1 Pelešková, Andrea
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.