Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání kvality UHT mléka
Neubauerová, Markéta
Tato diplomová práce se zabývala kvalitou UHT mléka na českém trhu a změnou jeho vlastností během chladírenského skladování. V první části práce je popsáno složení mléka a jednotlivé kroky procesu výroby mléka ošetřeného vysokotepelným záhřevem. Dále je rozvedena problematika nutričních a senzorických změn po tepelném ošetření. Zkoumáno bylo 35 vzorků mléka o různé tučnosti ošetřeného UHT záhřevem nakoupeného v české obchodní síti. Od každého vzorku byla zakoupena dvě balení. U všech vzorků byl experimentálně kontrolován obsah jednotlivých složek uvedených na obale, titrační a aktivní kyselost a provedena senzorická a mikrobiální analýza. Vzorky byly do skončení doby minimální trvanlivosti skladovány v chladničce. Poté byla znovu ověřena senzorická a mikrobiální jakost a změřena titrační a aktivní kyselost. Výsledky byly statisticky vyhodnoceny pomocí párového t-testu a porovnány s výsledky jiných autorů. Byla prokázána dobrá kvalita UHT mlék uváděných na český trh.
Role příběhu v marketingu kulturního dědictví
Neubauerová, Markéta ; Černá, Jitka (vedoucí práce) ; Tesařová, Michaela (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou role příběhu při animaci kulturního dědictví, jejím cílem je posouzení efektivity využití příběhu v marketingu kulturních nemovitých památek. Teoretická část práce popisuje specifika marketingu kultury a kulturního produktu, zaměřuje se na využití psychologie a emocí v marketingu a vysvětluje teorii naratologie a storytellingu jako aplikace při animaci příběhu. Praktická část představuje výzkum a analýzu vybraných objektů, které využívají anebo nevyužívají příběh k sebepropagaci a zkoumá též marketingovou kampaň agentury CzechTourism. Analýzu vybraných objektů prováděla autorka osobně dotazníkovým šetřením. Práce poskytuje na základě výzkumné sondy důkazy funkčnosti příběhu v animaci kulturního dědictví a doporučuje případné změny dosavadní marketingové propagace.
Technologie výroby tavených sýrů a aspekty na výživu
Neubauerová, Markéta
Tavené sýry jsou známy a vyráběny posledních 100 let. Jejich spotřeba ve světě roste, tomu se přizpůsobuje i nabízený sortiment. Česká republika se řadí ke světové špičce v jejich konzumaci. Tato práce je věnovaná problematice výroby tavených sýrů a jejich vlivu na lidskou výživu. První část pojednává o historii a technologii výroby přírodních i tavených sýrů. Nejdůležitějším krokem ve výrobě je výběr surovin a tavicích solí. Druhá část práce se zabývá jednotlivými nutričními složkami obsaženými v tavených sýrech a jejich vlastnostmi. Tavené sýry obsahují látky cenné pro lidský organismus, jako jsou bílkoviny, vápník a vitamin D. Obsahují však i složky, jejichž vysoký příjem je hodnocen negativně a může vést ke vzniku některých onemocnění. I přesto jsou tavené sýry cennou součástí našich jídelníčků.
Analýza nabídky českých hradů a zámků
Neubauerová, Markéta ; Černá, Jitka (vedoucí práce) ; Vávra, Oldřich (oponent)
Tato bakalářská práce řeší problematiku nabídky českých hradů a zámků v internetovém prostředí skrze webové portály. V teoretické část se práce probírá problematikou marketingu v oblasti kultury a dále se obecně zmiňuje o kulturním dědictví a nemovitém památkovém fondu České republiky. Praktická část představuje výzkum a analýzu jednotlivých vybraných portálů zabývajících se turismem. Závěry práce a poznatky vycházejí z vlastního výzkumu autorky, který probíhal po dobu tří let. Veškeré výzkumy byly prováděny metodou online dotazování projektu. Práce by měla sloužit jako podklad pro vytvoření portálu nabízejícího české památky.

Viz též: podobná jména autorů
3 NEUBAUEROVÁ, Marcela
1 NEUBAUEROVÁ, Monika
3 Neubauerová, Marcela
1 Neubauerová, Michaela
3 Neubauerová, Mirka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.