Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Martinek, Štěpán
Tato práce obsahuje základní přehled nejvyužívanějších potravinářských barviv přírodních, přírodně identických a syntetických. Barviva jsou rozdělena do skupin, podle jejich chemické struktury (polyenová barviva, indolová barviva, trifenylmethanová barviva aj.). Získávání barviv pomocí extrakčních technik je znázorněno na několika zástupcích barviv přírodního původu. V práci jsou rovněž uvedeny nejpoužívanější analytické metody (UV/VIS spektrometrie, chromatografie, elektroforéze a polarografie), využívané k detekci a stanovení potravinářských barviv. Podmínky barvení potravin jsou definovány platnými právními předpisy České republiky a Evropské unie, které jsou také součástí této práci.
Vliv použitého lepidla na pevnost konstrukčního spojení DOMINO
Martinek, Štěpán
Předmětem této diplomové práce je zjistit vliv použitého lepidla na pevnost konstrukčního spojení Domino a na základě experimentu stanovit, zda různé tepelné podmínky ovlivní pevnost lepeného spoje a jestli je toto ovlivnění významné či nikoli. Pro experiment byly vyrobeny dva druhy vzorků lišící se použitým lepidlem, které byly exponovány třem různým teplotám. U spojů se zjišťoval ohybový moment a koeficient tuhosti spoje.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.