Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení kvalitativních parametrů rajčat v hydroponické produkci
Malečková, Radka
Tato diplomová práce pojednává o hydroponické produkci rajčat, která nabývá na významu z důvodů narůstajících problémů s půdou, nedostatkem vody a rostoucí světovou populací. Cílem diplomové práce bylo ověřit hypotézu, že termín produkce a odrůdová skladba bude mít vliv na výnos, kvalitativní a růstové parametry rajčat, která byla sledována u komerčního pěstitele AGRO Haná a.s. ve Smržicích. Produkce probíhala od 13. 12. 2017 do 10. 8. 2018. Sledovány byly tři odrůdy rajčat cherry typu. Konkrétně se jednalo o hlavní produkční odrůdu 'SWEETELLE' a dvě odrůdy zkušební, které byly zastoupeny odrůdami 'BAMANO' a 'AXIANA'. 'AXIANA' byla jako jediná z pěstovaných odrůd sklízena na vijanech. Pro hodnocení růstových parametrů byl hodnocen týdenní přírůstek, počet listů v přírůstku, počet květů, délka listu a průměr stonku. Pro hodnocení výnosových parametrů byl u hodnocených rostlin zaznamenáván počet plodů a jejich hmotnost. Sledován byl také výnos kontrolních řádků za celou dobu produkce. Mezi kritéria pro hodnocení kvalitativních parametrů rajčat patřil obsah kyseliny L-askorbové, obsah sušiny, obsah veškerých cukrů a refraktometrická sušina. Dále byla hodnocena antioxidační kapacita a celkový obsah karotenoidů. Analýza plodů byla provedena ve dvou termínech, a to pro období přisvětlované (16. 4. 2018) a nepřisvětlované (25. 6. 2018) produkce. Nejvyšší výnos za celou dobu produkce byl zaznamenán u odrůdy 'AXIANA' a nejnižší výnos u odrůdy 'BAMANO'. 'BAMANO' dosáhlo také nejvyššího obsahu veškerých cukrů a refraktometrické sušiny v obou termínech hodnocení. Nejvyšším obsahem kyseliny L-askorbové se projevila odrůda 'AXIANA', rovněž v obou termínech hodnocení. Na celkový obsah karotenoidů byla nejbohatší odrůda 'SWEETELLE'.

Viz též: podobná jména autorů
4 Malečková, Romana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.