Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Realizace komunitního plánu sociálních služeb ve SO ORP Dačice
MARKOVÁ, Jiřina
Práce na téma realizace komunitního plánování sociálních služeb na ORP Dačice je příspěvkem ke komunální politice, hodnotí z vnějšího pohledu snahu o zajištění optimální struktury sociálních služeb i služeb doplňkových. V teoretické části textu se věnuji historii komunitního plánování, metodám, které se používají v komunitním plánování a základním pojmům, které s tématem úzce souvisí, a to pojmu komunita a komunitní plánování. Cílem mé bakalářské práce je shrnout realizaci komunitního plánování sociálních služeb ORP Dačice. V další kapitole se snažím představit jednotlivé kroky k plánování rozvoje sociálních služeb šířeji. Zejména zde zmiňuji zásady, principy, cíle a východiska. Zmiňuji historický vývoj, nejen komunitního plánování na Dačicku, ale také historii plánování v Jihočeském kraji a jednotlivé etapy vývoje. V praktické části práce pak hodnotím realizaci a naplnění stanovených cílů komunitního plánu v SO ORP Dačice, jeho provázanost se střednědobým plánem sociálních služeb v Jihočeském kraji. Jako vhodnou metodu k zpracování této části jsem použila analýzu dokumentů. Podrobně jsem se věnovala podílu jednotlivých dotčených samospráv na samotném procesu plánování i jejich přístupu k financování sociálních služeb z obecních rozpočtů. Součástí této kapitoly jsou postřehy z praxe i z řízených rozhovorů se zástupci jednotlivých obcí o jejich povědomí o komunitním plánování a znalosti o potřebnosti,případně využívání konkrétních sociálních služeb v jejich obci. Výsledky této bakalářské práce můžou pomoci při sestavování dalšího akčního plánu na Dačicku, například jako soubor zpracovaných analýz v rozsahu poskytovaných služeb.
Poruchy příjmu potravy z pohledu laické veřejnosti
MARKOVÁ, Jiřina
Bakalářská práce se zabývá tématem vlivu vegetariánské stravy na stav chrupu u dospělých. Význam výživy na stav chrupu u dospělých je sporný, a proto se tato bakalářská práce snaží osvětlit problematiku výživy s ohledem na stav chrupu. Velkou roli zde hraje možnost kvalitního prožití života v pozdějším věku na základě včasné prevence a zažitých návyků z doby před dovršením patnáctého roku života jedince. Teoretická část se zaměřuje na anatomii a fyziologii dutiny ústní a na vliv stravy na stav chrupu. V textu jsou uvedeny možné příčiny, léčba, diagnostika a prevence těchto onemocnění v návaznosti na stravu jedince. Dále se zde rozebírají možnosti zlepšení stavu chrupu při příjmu vegetariánské stravy. Cílem praktické části je zjištění nakolik se vegetariánská strava promítá do stavu chrupu dospělých, kolik jedinců se takto stravuje a zda je zde prokazatelný vliv na stav chrupu při příjmu vegetariánské stravy. Praktická část probíhala pomocí dotazníků, pohovorů se specialisty na dentální hygienu a vegetariánskou stravu. Dotazníky byly zpracovány v grafické části.

Viz též: podobná jména autorů
39 MARKOVÁ, Jana
5 MARKOVÁ, Jaroslava
39 Marková, Jana
5 Marková, Jaroslava
1 Marková, Jindřiška
7 Marková, Jitka
3 Marková, Johana
1 Marková, Josefína
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.