Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výroba drůbežích masných výrobků
Műllerová, Šárka
Výroba drůbežích masných výrobků v dnešní době stoupá vlivem zvýšené poptávky spotřebitelů, kteří drůbeží maso často upřednostňují před ostatními druhy masa. Je to způsobeno jeho cenou, lehkou stravitelností a dále také např. menším obsahem cholesterolu. Existuje široký sortiment drůbežích masných výrobků, díky kterému se také zvedala poptávka po drůbežích masných výrobcích. Dnes se sortiment drůbežích masných výrobků vyrovnává sortimentu masných výrobků z velkých jatečných zvířat. Najdeme zde vše od klobás, párků, tlačenek, špekáčků, uzeného drůbežího masa až po sušené drůbeží maso, koncentráty z drůbežího masa, drůbeží polotovary a mnohé další. Také výrobní postupy drůbežích masných výrobků se podstatně neliší od postupů, které se používají při výrobě z masa velkých jatečných zvířat. Výrobky označené jako drůbeží musí obsahovat minimálně 50 % drůbežího masa ze všech druhů použitého masa.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.