Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Odměňování zaměstnanců ve vybraných podnicích
KINCLOVÁ, Kateřina
Diplomová práce je zaměřena na téma: "Odměňování zaměstnanců ve vybraných podnicích ve farmaceutickém průmyslu". Práce je rozdělená do dvou částí. První část je zaměřena na literární přehled, kde zaměřuje na odměňování zaměstnanců: systém odměňování, mzdovým systémem a jeho formami, dále pak otázkou benefitů: druhy benefitů a jejich poskytování, nejčastěji využívané benefity ze strany organizací, současné trendy v benefitech. Závěrečná kapitola je poskytnuta Life Science segmentu, kde se popisuje aktuální situace na jeho pracovním trhu z důvodu specifikace odvětví, které velmi pomalu reaguje na změnu ekonomiky jako takové. Součástí této práce je i praktická část, která se zaměřuje na analýzu mezd u pracovních pozic: obchodní reprezentant a servisní technik, analýzou požadavků na zaměstnance, aby se daný mzdový průzkum mohl správně implementovat, analýzou benefitů ve společnostech zaměřené na zdravotní techniku. Pomocí analyzování dat jsou navrženy návrh na zlepšení pro společnosti. Přínos práce je nejen pro vybrané společnosti, ale i pro organizace které nemají porovnání se svými přímými konkurenty a zlepší jim konkurenceschopnost v rámci odvětví. Cílem této práce je analyzovat a zhodnotit systém odměňování zaměstnanců u vybraných podniků ve farmaceutickém průmyslu a navržení možných alternativ.
Povinné údaje na obalech potravinářských výrobků
KINCLOVÁ, Kateřina
Bakalářská práce je zaměřena na téma: "Povinné údaje na obalech potravinářských výrobků." Je důležité, aby spotřebitel věděl, jaké povinné označení na potravinách existuje a díky tomu se mohl řádně rozhodnout, jakou potravinu si koupí. Následující téma se zabývá potravinovou legislativou, která s touto problematikou úzce souvisí. Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část je zaměřena na teoretická východiska, kde jsou více rozebrány základní pojmy daného tématu. Kromě označování potravin, je podstatné pochopit úzce související téma ochrana spotřebitele, které je zde představeno. Dále jsou zde popisovány instituce zabezpečující ochranu spotřebitele a legislativní předpisy. Hlavní náplní je oblast potravin v České republice, kde je uvedena potravinová strategie, legislativní předpisy zkoumající označování potravin, a jsou detailně popsány povinné údaje na obalech potravin. Součástí této práce je i praktická část, která se zaměřuje na dotazníkové šetření a hloubkový rozhovor s pracovníkem Státní zemědělské a potravinové inspekce. Dotazník je vytvořen na základě aplikování literární rešerše do praxe, který později zkoumá informovanost respondentů v různých částech České republiky. Pomocí analyzování dat byly navrženy návrhy a zlepšení problému vyplívající z průzkumu. Označování potravin a převážně povinné údaje na obalech jsou mladou problematikou, kterou se ČR začala zabývat, a proto spoustu spotřebitelů nemá o tomto tématu povědomí. Je nezbytné, aby byl spotřebitel dostatečně o této problematice informován. Cílem této práce je zvýšení povědomí o povinných údajích na obalech potravin a tím snížit riziko klamání spotřebitele a umožnit mu vhodnou možnost volby.

Viz též: podobná jména autorů
1 KINCLOVÁ, Kamila
2 Kinclová, Klára
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.