Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Faktory ovlivňující trvání gravidity u skotu
Janštová, Veronika
Bakalářská práce se soustředila na analýzu faktorů, které ovlivňují délku březosti mléčného skotu holštýnsko-fríského plemene. Na délku březosti měl vliv rok a měsíc zabřeznutí plemenic, pohlaví telat a parita plemenic. Délku březosti také ovlivnilo narození jedináčků a dvojčat a rovněž živě či mrtvě narozených telat. Jak vyplývá z výsledků, na délku březosti plemenic působí mnoho faktorů, které však dosud nebyly všechny zcela objasněny. V souvislosti s potřebou předvídání nástupu porodu je ovšem zapotřebí věnovat výzkumu těchto faktorů dostatečnou pozornost.
Biologické a ekonomické aspekty délky březosti mléčného skotu
Janštová, Veronika
Diplomová práce byla zaměřena na analýzu jednotlivých faktorů, které způsobují variabilitu délky březosti mléčného skotu holštýnského plemene. Dále byly vyhodnoceny ekonomické aspekty délky březosti plemenic. Na délku březosti měl průkazný vliv měsíc zabřeznutí plemenic, pohlaví telat, narození dvojčat a parita plemenic. Významný vliv byl také zaznamenán u živě či mrtvě narozených telat. Z výsledků vyplývá, že délka březosti plemenic je ovlivňována několika faktory, kterým je potřeba věnovat pozornost.
Faktory ovlivňující trvání gravidity u skotu
Janštová, Veronika
Bakalářská práce se soustředila na analýzu faktorů, které ovlivňují délku březosti mléčného skotu holštýnsko-fríského plemene. Na délku březosti měl vliv rok a měsíc zabřeznutí plemenic, pohlaví telat a parita plemenic. Délku březosti také ovlivnilo narození jedináčků a dvojčat a rovněž živě či mrtvě narozených telat. Jak vyplývá z výsledků, na délku březosti plemenic působí mnoho faktorů, které však dosud nebyly všechny zcela objasněny. V souvislosti s potřebou předvídání nástupu porodu je ovšem zapotřebí věnovat výzkumu těchto faktorů dostatečnou pozornost.

Viz též: podobná jména autorů
2 Janštová, Vanda
2 Janštová, Vendula
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.