Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zrání vína v sudech typu Barrique
Hloušek, Jiří
Tato bakalářská práce se zabývá tématem zrání vína v barikových sudech. V první kapitole literární části se věnuji historickým kořenům sudů, původu dřeva a způsobům jeho zpracování. Dále pak popisuji sestavení sudu a konečné tepelné opracování. Zmiňuji také moderní postupy výroby a techniky jeho přípravy k prvnímu použití. Následuje kapitola popisující principy a metody výroby vína v barikových sudech, parametry vína vhodného pro barikování a různé způsoby i délku jeho zrání. Další kapitoly se věnují bílým a červeným odrůdám vín, které jsou vhodné ke zrání v barikovém sudu. Popisuji nejčastější vady a choroby postihující vína, která v barikových sudech zrají a na závěr se zabývám sanací těchto sudů.

Viz též: podobná jména autorů
11 HLOUŠEK, Jan
11 Hlousek, Jan
2 Hloušek, Jakub
11 Hloušek, Jan
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.