Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy
Hendrychová, Veronika Božena
Tato práce se zabývá vlivem technologické úpravy na jakostní parametry larev potemníka moučného. Byla měřena pevnost, barva a senzorická jakost u larev potemníka moučného usmrcených varem nebo šokovým zmrazením, blanšírovaných po dobu 1, 3 nebo 5 min a sušených při teplotě v rozmezí od 110 ℃ do 140 ℃ po dobu 20, 30 nebo 60 min. Larvy byly ochuceny varem v roztoku kořenící směsi nebo prosypáním kořenící směsí. Larvy usmrcené mrazem vykazovaly světlejší odstín a ze senzorického hlediska byly hodnoceny vyšším počtem bodů než larvy usmrcené varem. Pevnost larev se pohybovala v rozmezí od 0,12 N do 3,63 N (průměrně 1,22 N) v závislosti na zvoleném režimu technologické úpravy. Doba blanšírování neměla vliv na pevnost ani barvu larev. Barva byla ovlivněna teplotou a dobou sušení. Teplota sušení 140 ℃ nebyla vhodná pro úpravu larev ochucených příchutí rajče s bazalkou a u takto upravených larev výrazně poklesla senzorická jakost. Teplota sušení 140 ℃ neměla negativní vliv na senzorickou jakost larev ochucených příchutí parmezán.

Viz též: podobná jména autorů
8 Hendrychová, Veronika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.