Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Mikrobiológia medu
Fialová, Tatiana
Bakalářská práce sa zaměřuje na med a jeho mikrobiologické parametry. Teoretická část zahrnuje definice medu, jeho historické pozadí, dále popisuje původ a vznik medu a definuje jeho zdroje: nektar a medovici. Práca dále pojednává o fyzikálních a chemických vlastnostech medu, popisuje jeho složení a antimikrobiální vlastnosti. V poslední části literárního přehledu se práce věnuje jednotlivým mikroorganismům, které můžou med kontaminovat. Praktická část práce je věnovaná mikrobiologické analýze vzorků medu, která má za cíl prokázat, že med svým složením a vlastnostmi tvoří nepříznivé prostředí pro růst a množení mikroorganismů.
Mikrobiologické parametre mliečno kvasených zelenín
Fialová, Tatiana
Diplomová práce se zabývá kvašenou zeleninou. Literární přehled zpracovává problematiku konzumace a složení zeleniny, dále se zaměřuje na mléčné kvašení, různé druhy kvašené zeleniny, její složení a mikrobiologické parametry. Práce dále pojednává o prospěšných i škodlivých mikroorganismech, které se v kvašené zelenině nacházejí. Jako poslední téma zpracovává boj proti nežádoucím mikroorganismům v těchto produktech. Praktická část je zaměřena na detekci vybraných skupin mikroorganismů ve vzorcích komerčně dostupného kysaného zelí, okurek a kimči a domácí kvašené zeleniny vyrobené ve školních podmínkách. Analýza byla provedena kultivací plotnovou metodou. Výsledky ukazují, že počty mikroorganismů včetně bakterií mléčneho kvašení dosáhly významně vyšších hodnot v domácí kvašené zelenině (10

Viz též: podobná jména autorů
20 FIALOVÁ, Tereza
20 Fialová, Tereza
2 Fialová, Terezie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.