Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kapitálová struktura podniku a produktivita kapitálu
BAUEROVÁ, Aneta
Tématem diplomové práce je kapitálová struktura podniku a produktivita kapitálu. Cílem je zhodnotit vztah mezi kapitálovou strukturou podniku a produktivitou kapitálu a následně doporučit návrhy k optimalizaci kapitálové struktury z pohledu zvýšení produktivity kapitálu. První část práce objasňuje teoretické znalosti z české i zahraniční literatury. Následuje praktická část, kde je představen analyzovaný podnik, a jsou zhotoveny analýzy hodnotící kapitálovou strukturu vybraného podniku. Dále je zhodnocena produktivita kapitálu a její vztah ke kapitálové struktuře podniku. Podklady pro zpracování praktické části byly získány z účetních výkazů společnosti. V závěru práce jsou prezentovány doporučení k optimalizaci kapitálové struktury z hlediska produktivity kapitálu pro analyzovanou společnost.
Účetnictví obecně prospěšné společnosti - chráněné dílny - se zaměřením na fázi založení firmy
BAUEROVÁ, Aneta
Cílem této práce je popsat postup založení obečně prospěšné společnosti. Součástí je analýza problémů spojených se zakládáním společnosti i s jejím dalším fungováním. Práce je rozdělena na dvě části. První část, čerpaná z odborné literatury, obsahuje vymezení základních pojmů neziskového sektoru a problematiky založení obecně prospěšné společnosti. Praktická část se zabývá společností Lemniskáta ? život bez bariér, o. p. s. Je zaměřena převážně na fáze založení a vzniku této společnosti. Konkrétně jsou přiblíženy zakládací dokumenty potřebné k vzniku a počáteční financování. Další kapitolou je účetnictví společnosti a jeho principy. Text by měl sloužit také mimo jiné jako pomůcka při zakládání obecně prospěšné společnosti a následném začátku provozu.

Viz též: podobná jména autorů
5 BAUEROVÁ, Anna
4 Bauerová, Alena
1 Bauerová, Alexandra
1 Bauerová, Alžběta
2 Bauerová, Andrea
5 Bauerová, Anna
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.