Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Falšování masných výrobků
Ambrožová, Hana
Diplomová práce je zaměřena na problematiku falšování masných výrobků a dále jsou v ní popsány metody jejich detekce. Falzifikace potravin je problémem, který trvá už od středověku. Porušení autenticity se nevyskytuje pouze u masných výrobků, ale setkáváme se s ní ve všech komoditách. V práci jsou popsány dozorové orgány, které se zabývají kontrolou potravin. Blíže jsou rozebrány masné výrobky z hlediska poškození jejich pravosti. Mezi nejčastěji používané metody detekce falšování potravin patří vysokotlaká kapalinová chromatografie, enzymová imunoanalýza, polymerázová řetězová reakce. V praktické části se diplomová práce zabývá stanovením čistých svalových bílkovin u trvanlivých a fermentovaných masných výrobků pomocí vysokotlaké kapalinové chromatografie. V další části je stanovena drůbeží svalovina u těch výrobků, u kterých legislativa zakazuje její používání, a to pomocí heterogenní nekompetitivní imunoanalýzy. Při stanovení čisté svalové bílkoviny bylo z 25 vzorků shledáno 7 vzorků (24 %) jako nevyhovujících a při stanovení nedeklarované drůbeží svaloviny byly z 24 vzorků zjištěny 4 vzorky (17 %) jako nevyhovující.

Viz též: podobná jména autorů
6 AMBROŽOVÁ, Helena
6 Ambrožová, Helena
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.