Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Místní tlakové ztráty a vliv předřazených singularit na přestup tepla a tlakové ztráty v trubce při proudění vody s přísadou micelárních aditiv
Mík, Václav ; Mihálka, L. ; Kořenář, Josef ; Myška, Jiří
Experimentálně byl na hydraulické trase s uzavřeným okruhem sledován vliv předřazeného ventilu a kruhového oblouku 180° na přestup tepla podél přímé kruhové trubky a tlakové ztráty přes celou trubku o průměru 16 mm. Byly také měřeny místní tlakové ztráty těchto elementů. Použity byly 3 koncentrace kationaktivního surfaktantu s obchodním názvem Arquad 50 (oleyltrimethylamonium chlorid) s přísadou NaSal (salicylan sodný). Měření bylo provedeno v rozsahu Reynoldsových čísel 8 000 – 100 000 při tepelných tocích stěnou trubky 22 a 40 kW/m2.
Vliv poměru složek micelárních aditiv na trvanlivost roztoku a schopnost snižovat tření
Mík, Václav ; Kořenář, Josef ; Myška, Jiří
Stáří micelárních roztoků podstatně ovlivňuje schopnost snižovat tření při turbulentním proudění v trubkách. Byl studován jednak vliv kocentrace surfaktantu a jednak vliv poměru surfaktantu a přísady upravující iontovou sílu roztoku na stupeň degradace při stárnutí micelárního roztoku. Experimenty byly provedeny s různými koncentracemi kationaktivního surfaktantu CTAB (hexadecyltrimethylamonium bromid)ve směsi s NaSal (salycilan sodný).
Porovnání přestupu tepla v přímé a kruhově zakřivenétrubce a vliv předřazených singularit na přestup tepla v přímé trubce při proudění vodních roztoků micelárních aditiv
Mík, Václav ; Mihálka, L. ; Kořenář, Josef ; Myška, Jiří
Experimentálně byl na hydraulické trase s uzavřeným okruhem sledován vliv předřazeného ventilu a kruhového oblouku 180° na přestup tepla podél přímé kruhové trubky o průměru 16 mm. Použity byly 3 koncentrace kationaktivního surfaktantu s obchodním názvem Arquad 50 (oleyltrimethylamonium chlorid) s přísadou NaSal (salicylan sodný). Rozsah Reynoldsových čísel byl 8 000 – 100 000 a tepelný tok stěnou trubky 22 a 40 kW/m2.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.