Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Význam odrůdy v utváření produkčních parametrů konzumních brambor (Solanum tuberosum L.)
ŠPLÍCHAL, Jonáš
V teoretické části bakalářské práce byla pozornost věnována popisu bramboru hlíz-natého, morfologické charakteristiky bramboru, ale i rozdělení odrůd dle délky ve-getační doby a dle varného typu. V následujících kapitolách byly definovány pěsti-telské zásady a podmínky produkce brambor, obsahové látky v hlízách brambor a možnosti jejich ovlivnění pěstitelskou technologií i šlechtěním. Neméně významný je i kapitola věnující se odrůdové variabilitě produkčních a obsahových parametrů hlíz bramboru, neboť praktická část bakalářské práce se věnovala tomuto tématu. Na stanovišti Lukavec (620 m. n. m.) byl za tímto účelem založen maloparcelový pokus s konzumními odrůdami Adéla, Antonia, Rosara, kde byly sledovány výno-sové parametry (celkový výnos, podíl hlíz nad 35 mm) a vybrané obsahové charak-teristiky (obsah škrobu a sušiny). Největší obsah škrobu a sušiny měla odrůda Rosa-ra.

Viz též: podobná jména autorů
6 Šplíchal, Jakub
16 Šplíchal, Jan
4 Šplíchal, Josef
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.