Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Krystalizace nátěrových systémů na bázi epoxidových pryskyřic.
Seidlová, Michaela ; Dohnálek,, Pavel (oponent) ; Petránek, Vít (oponent) ; Drochytka, Rostislav (oponent) ; Bydžovský, Jiří (vedoucí práce)
Krystalizace epoxidových pryskyřic na bázi bisfenolu A a bisfenolu F je přirozenou vlastnostní těchto oligomerů. Producenti nátěrových a jiných systémů na bázi těchto epoxidových pryskyřic však vyvíjí úsilí, aby krystalizační proces, co nejůčiněji zpomalili a tím prodloužili skladovatelnost a zároveň zlepšili konkurence schopnost jejich výrobků. Hlavním úkolem práce je zobecnění faktorů mající vliv na krystalizační proces epoxidových pryskyřic na bázi bisfenolu A a bisfenolu F, ověření nových přístupů k možnosti k ovlivňování jejich krystalizačního procesu a zjištění možnosti využití jisté míry krystalinity epoxidových pryskyřic na bázi bisfenolu A a bisfenolu F při přípravě a výrobě nátěrových systémů na bázi epoxidových pryskyřic.
Konzervační postupy v nápojovém průmyslu
Trněná, Kateřina
Bakalářská práce se zaměřuje především na téma konzervační postupy v nápojovém průmyslu. V první části je vypracováno obecné základní látkové složení alkoholických i nealkoholických nápojů a jejich rozdělení, dále velmi důležitá mikroflóra nápojů, jak v pozitivním, tak i v negativním smyslu, která způsobuje zde probíhající procesy. Ve druhé části jsou zpracovány jednotlivé konzervační zákroky, s cílem prodloužení jejich skladovatelnosti a dále přírodní a chemické látky, používající se při výrobě nápojů.
Krystalizace nátěrových systémů na bázi epoxidových pryskyřic.
Seidlová, Michaela ; Dohnálek,, Pavel (oponent) ; Petránek, Vít (oponent) ; Drochytka, Rostislav (oponent) ; Bydžovský, Jiří (vedoucí práce)
Krystalizace epoxidových pryskyřic na bázi bisfenolu A a bisfenolu F je přirozenou vlastnostní těchto oligomerů. Producenti nátěrových a jiných systémů na bázi těchto epoxidových pryskyřic však vyvíjí úsilí, aby krystalizační proces, co nejůčiněji zpomalili a tím prodloužili skladovatelnost a zároveň zlepšili konkurence schopnost jejich výrobků. Hlavním úkolem práce je zobecnění faktorů mající vliv na krystalizační proces epoxidových pryskyřic na bázi bisfenolu A a bisfenolu F, ověření nových přístupů k možnosti k ovlivňování jejich krystalizačního procesu a zjištění možnosti využití jisté míry krystalinity epoxidových pryskyřic na bázi bisfenolu A a bisfenolu F při přípravě a výrobě nátěrových systémů na bázi epoxidových pryskyřic.
Food waste management v podnicích služeb cestovního ruchu
SISMILICHOVÁ, Nikola
Potravinový odpad je globální problém. Existují různé alternativy, jak zpracovat odpad z podnikových praxí a domácností. Část literárního výzkumu popisuje tyto alternativy. Food waste management je jednou z alternativ, jak snížit počet hladovějících. Literární rešerše byla tvořena na základě informací čerpaných z českých a cizojazyčných zdrojů, internetových i knižních. Bakalářská práce analyzuje využití potravinového odpadu v České republice v Jihočeském kraji. Práce se zabývá skladovatelností potravin a jejich zpracování v restauraci Tank ONO. Cílem výzkumu je zaznamenávat množství odpadů, které produkuje. Jedná se o otázku měření a pozorování. Současně se výzkum zaměřuje na velikost porcí servírovaných zákazníkům. Podle toho určí, zda jsou části nadměrné a zda pomáhají k odpadu. Součástí výzkumu je dotazníkové šetření, který hodnotí spokojenost zákazníků v restauraci a zaznamenává jejich smýšlení o případném odpadu. Práce navrhuje vhodná řešení, jak předcházet zbytečnému odpadu a ušetřit peníze.
Vliv hnojení sírou na produkci a kvalitu cibule kuchyňské
Pilař, Tomáš
Cílem diplomové práce bylo posouzení vlivu dávky, formy respektive termínů hnojení na dvě různé odrůdy cibule kuchyňské. Bez nezměněného množství ostatních živin byl hodnocen vliv poloviční, celé a půlené dávky elementární a síranové formy síry na vý-nos, skladovatelnost, obsah síry a dusičnanů v cibulích. Problematika byla řešena formou poloprovozního polního pokusu v roce 2014, v Loděnicích u Mor. Krumlova. Výnos a skladovatelnost cibule byly statisticky průkazně ovlivněny dávkou a formou síry i odrůdou cibule. Hnojení sírou mělo statisticky průkazný vliv na obsah dusičnanů a poměr obsaženého dusíku a síry v cibuli. Ze zjištěných výsledků je možné prokázat lepší účinek při hnojení vyšší dávkou síry v porovnání s nižší dávkou.
Způsoby prodloužení údržnosti mléčných výrobků
Piskačová, Martina
Tato bakalářská práce pojednává o způsobech prodloužení údržnosti mléčných výrobků. První část této práce se soustřeďuje na formy kažení mléčných výrobků, druhy mikroorganismů ohrožující mléčné výrobky a faktory, které ovlivňují růst nežádoucích mikroorganismů. Druhá část práce je zaměřena na základní tepelné zásahy při technologickém zpracování mléčných výrobků, které ovlivňují jejich trvanlivost. Finální část práce je soustřeďována na působení antimikrobiálních látek v mléce a mléčných výrobcích. Především na konzervační látky, antioxidanty a bioaktivní látky.
Zhodnocení skladovatelnosti odrůd brambor Red Anna a Dali
BOŠKOVÁ, Veronika
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit skladovatelnost vybraných odrůd brambor Red Anna a Dali v závislosti na termínu sklizně. Obě odrůdy byly vypěstovány v provozních podmínkách na polích poblíž obce Chlumany (Jižní Čechy, okres Prachatice) a poté byly hlízy naskladněny v bramborárně, kde bylo také provedeno sledování vzorků. Experiment proběhl v roce 2013/2014. U každé odrůdy byly odebrány vzorky ve čtyřech odlišných termínech sklizně. U každého vzorku byl sledován úbytek hmotnosti hlíz vlivem nezbytných a zbytečných ztrát. Potvrdilo se, že vhodný termín sklizně a částečně také počasí při sklizni, ovlivnilo následné skladování brambor. Nejhůře dopadl vzorek polorané odrůdy Red Anna při první sklizni, kdy byly hlízy málo vyzrálé a pro dlouhodobé skladování byly zcela nevhodné. Již v prosinci byly tyto hlízy velice scvrklé a pro další zpracování byly nepoužitelné. Naopak poslední sklizeň obou odrůd brambor, byla pro skladování nejpříznivější. U vzorků odebraných z poslední sklizně, byly ztráty při skladování nejnižší a brambory byly při posledním sledování a měření velice pěkné. V bakalářské práci jsou také uvedeny důležité faktory, které ovlivňují skladování brambor (teplota, relativní vlhkost vzduchu, větrání, mechanické poškození brambor, skládkové choroby).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.