Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 854 záznamů.  začátekpředchozí851 - 854  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Správná výrobní a hygienická praxe při zpracování sladkovodních ryb.
SMOLA, Jiří
HACCP a správná výrobní praxe jsou nástroje k zabezpečení potravní bezpečnosti. Technologický postup při zpracování ryb začíná příjmem živých ryb a končí skladováním a expedicí rybích výrobků. Skladování je operace, při které může dojit k ohrožení zdraví spotřebitele. Při nesprávném udržování teploty dochází k pomnožení mikroorganizmů. Skladování probíhá při teplotě 0 {--} 2 °C, která zastaví růst mikroorganizmů. V praxi byl sledován rozdíl průběhu teplot během hodin a dní. Během sledování byla průměrná teplota v 10 hodin dopoledne 2,33 {$\pm$} 1,25°C a průměrná teplota v 10 hodin večer byla 2,11 {$\pm$} 1,19°C. Průměrná teplota během sledování byla 2,10 {$\pm$} 1,03°C. Maximální teplota byla sledována v dopoledních hodinách. Ke zvýšení teploty docházelo při uskladňování nových výrobků. Toto krátkodobé zvýšení může mít vliv na kvalitu výrobků.
Vysokoteplotní dynamická termomechanická analýza
Černošková, Eva ; Černošek, Z. ; Holubová, J.
Dynamická termomechanická analýza byla použita pro měření modelového skla NBS 711. Výsledky byly porovnány s měřením termické analýzy, termomechanické analýzy a měření viskozity.
Sledování druhového složení a početnosti krev sajících dvoukřídlých, zvláště komárů, v oblastech CHKO Pálava a CHKO Litovelské Pomoraví
Gelbič, Ivan ; Minář, Jan ; Olejníček, Jiří
Změny v populacích komárů oblasti CHKO Pálava byly studovány s ohledem na umělé zaplavování lužních lesů a s ohledem na dlouhodobé klimatické změny. Vliv změn klimatu na biodiversitu hematofágního hmyzu se také studoval v CHKO Litovelské Pomoraví.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 854 záznamů.   začátekpředchozí851 - 854  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.