Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 363 záznamů.  začátekpředchozí341 - 350dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza organizace výroby ve vybraném podniku se zaměřením na možnosti uplatňování procesního řízení
VÁCLAVÍKOVÁ, Eva
Diplomová práce je zaměřena na problematiku organizace výroby ve vybraném podniku, který se zabývá výrobou a zpracovnáním masa. Dále na uplatňování procesního řízení. V úvodu je vysvětlen pojem konkurence a její vliv na podnikové strategie. Dále jsem popsala logistické řetězce a konkurenci mezi nimi. Pomocí výrobních a ekonomických výsledků jsem zhodnotila situaci v podniku, jak se změnilo množství a cena výrobků v roce 2006 oproti roku 2005. Dále jsem popsala organizační strukturu v podniku a zároveň odpovědnosti vedoucích pracovníků. Pomocí SWOT analýzy jsem poukázala na slabé stránky, které se podnik musí snažit potlačovat pomocí silných stránek a zároveň zaručit připravenosti podniku na příležitosti a ohrožení, vyplývající z konkurence. Součástí vlastní práce je popis hlavních procesů v podniku od zpracování objednávek přes zásobování a dodavatele surovin. Konkrétní výběr a hodnocení dodavatele je znázorněn na modelovém příkladu. Dále jsem se zabývala výrobou, její organizací, plánování a řízením. V neposlední řadě také skladováním a expedicí. Posledním procesem je v organizaci distribuce. Popsala jsem české a zahraniční řetězce. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení ekonomické situace, hlavních procesů v podniku a zhodnocení dosavadní struktury řízení.
Analýza činnosti dopravního operátora
HOUZIMOVÁ, Jana
Diplomová práce je zaměřena na problematiku činnosti dopravního operátora v zasilatelské firmě. V úvodu je vysvětlen pojem zasilatelství a proč je důležitá logistika v dopravě. Dále je popsán vývoj dopravy po roce 1990 a jakými změnami musela přeprava projít v období globalizace. Součástí vlastní práce je postup dopravního operátora od poptávky přes nabídku, objednávku a další činnosti ke konečné realizaci přepravy. Konkrétní průběh přepravy z praxe je znázorněn na modelovém příkladu. Zároveň jsou uvedeny podmínky, za kterých se přeprava uskutečňuje např. platební a dodací podmínky. V dalších kapitolách je přiblížen způsob kalkulace cen ve firmě. Podrobně je popsán systém sběrné služby, který je v podniku realizován v rámci systému CS Expres. Dále je zde popsána problematika skladování včetně zavedení čárových kódů ve skladu a možnosti rozšíření logistických služeb. Závěr práce je zaměřen na rozvojovou strategii firmy.
Porovnání energetické, pracovní a materiálové náročnosti různých způsobů odklizu a skladování výkalů skotu.
MÍČEK, Michal
Cílem této diplomové práce bylo mezi sebou porovnat energetické, materiálové a pracovní náročnosti odklizu výkalů skotu ve stelivových a bezstelivových technologiích a následně i skladování a aplikace výkalů skotu.
Analýza vybraného distribučního řetězce pro produkty nabízené formou zásilkového obchodu
BENEDIKTOVÁ, Jana
Hlavním cílem diplomové práce je provedení analýzy distribučního řetězce produktů nabízených formou zásilkového obchodu společnosti TV Products, počínaje dodávkami z výroby, přes distribuční sklady, až k dodávkám do obchodní sítě. Součástí cíle je také použití predikčních metod a metody ABC pro stanovení optimální zásoby a velikosti objednacího množství jednotlivých druhů zboží.
Logistika ve vybraném podniku
JURČÍKOVÁ, Markéta
Cílem mé práce je analyzovat distribuční logistiku vybraného podniku, najít obecně platné postupy vedoucí ke zlepšení a úsporám nákladů a pokusit se navrhnout možnosti optimalizace tak, aby došlo ke zlepšení logistických procesů. Jako představitele typického výrobního podniku zajišťujícího výrobu a distribuci ke spotřebiteli jsem si vybrala firmu Opavia.
Analýza hlavních materiálových toků ve firmě
MRÁZ, Petr
Cílem mé diplomové práce byla analýza hlavních materiálových toků v podniku Prym Consumer CZ s.r.o. V diplomové práci jsem popsal vztahy s dodavateli, kde za zmínku stojí konsignační sklady. Nejvíce jsem se zaměřil na hodnocení skladového hospodářství {--} od popisu skladů až po návrh vlastního řízení zásob.
Analýza kontroly jakosti a distribuce výrobků v podniku
GONDEKOVÁ, Renata
Diplomová práce se zabývá analýzou logistiky ve vybraném potravinářském podniku, který je výrobcem mražených bramborových specialit. Diplomová práce analyzuje kontrolu kvality, řízení jakosti, skladování mražených výrobků, distribuci výrobků, úroveň poskytovaných služeb.
Řízení dopravy a skladování produktů v logistických řetězcích, vyžadujících pro zboží úpravu teploty
VEJSADOVÁ, Stanislava
Diplomová práce je zaměřena na problematiku řízení dopravy a skladování produktů v logistických řetězcích ve vybraném podniku. V úvodu je vysvětlen pojem konkurence a důležitost logistiky v dopravě. Dále jsem popsala logistické řetězce, problémy a jejich řešení. Součástí vlastní práce je popis hlavních procesů v podniku od nákupu, výroby a distribuce mléka a mléčných produktů. Popis svozu mléka do mlékáren, jeho zpracování a skladování až po expedici. Jsou zmíněny dodavatelské vztahy, postup objednávání, odbyt a zásobování. Poukázala jsem na provázanost všech společností Madeta Group a.s. a popsala jsem organizační strukturu v podniku a zároveň odpovědnosti vedoucích pracovníků. Práce je zaměřena i na současný stav v podniku {--} ceny mléka, vývoz suroviny do Německa, omezení výroby a následné zavírání poboček, nárůst ceny másla a zhodnocení situace. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení celého podniku, ekonomické situace a zhodnocení logistiky daného podniku.
Správná výrobní a hygienická praxe při zpracování sladkovodních ryb.
SMOLA, Jiří
HACCP a správná výrobní praxe jsou nástroje k zabezpečení potravní bezpečnosti. Technologický postup při zpracování ryb začíná příjmem živých ryb a končí skladováním a expedicí rybích výrobků. Skladování je operace, při které může dojit k ohrožení zdraví spotřebitele. Při nesprávném udržování teploty dochází k pomnožení mikroorganizmů. Skladování probíhá při teplotě 0 {--} 2 °C, která zastaví růst mikroorganizmů. V praxi byl sledován rozdíl průběhu teplot během hodin a dní. Během sledování byla průměrná teplota v 10 hodin dopoledne 2,33 {$\pm$} 1,25°C a průměrná teplota v 10 hodin večer byla 2,11 {$\pm$} 1,19°C. Průměrná teplota během sledování byla 2,10 {$\pm$} 1,03°C. Maximální teplota byla sledována v dopoledních hodinách. Ke zvýšení teploty docházelo při uskladňování nových výrobků. Toto krátkodobé zvýšení může mít vliv na kvalitu výrobků.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 363 záznamů.   začátekpředchozí341 - 350dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.