Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 63 záznamů.  začátekpředchozí31 - 40dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výroční zpráva VÚPP za rok 2012
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2012.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2011
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2011.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2010
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2010.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2009
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2009.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2008
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2008.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2007
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2007.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Výroční zpráva VÚPP za rok 2006
VÚPP
Výroční zpráva o činnosti, projektech a hospodaření Výzkumného ústavu potravinářského Praha za rok 2006.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Čerpadla pro chemický a potravinářský průmysl a jejich vlastnosti
Malíková, Veronika ; Baláš, Marek (oponent) ; Škorpík, Jiří (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá čerpadly používanými v chemickém a potravinářském průmyslu. Tato čerpadla musí své specifické vlastnosti. První část práce je zaměřena na problematiku čerpadel v daném průmyslu, princip čerpadel, možné nepříznivé jevy a požadavky kladené na čerpadla v potravinářském nebo chemickém průmyslu. V druhé části je popsána aplikace čerpadla v technologickém celku a jeho vlastnosti.
Vazba mezi produktivitou práce a konkurenceschopností podniků
ZEMAN, Radek
Cílem této práce je posoudit vazbu mezi produktivitou práce a konkurenceschopností podniků. Nezbytnou podmínkou je nejdříve určit vhodné ukazatele měřící konkurenceschopnost. Vazba je zkoumána u malých a středních podniků působících ve zpracovatelském průmyslu, konkrétně v oddíle CZ-NACE 10. Výroba potravinářských výrobků. Nejdříve je provedena analýza vývoje produktivity práce a zvolených ukazatelů měřících konkurenceschopnost, konkrétně se jedná o ukazatele rentability tržeb (ROS) a aktiv (ROA), běžné likvidity a indexu IN05. Poté je za pomoci korelační a regresní analýzy zjišťován vztah mezi produktivitou práce a konkurenceschopností měřenou pomocí zvolených ukazatelů. Z výsledků byl zjištěn významný pozitivní vztah mezi produktivitou práce a ukazateli ROA a ROS. Malé a střední podniky působící v potravinářském průmyslu tak mohou prostřednictvím zvyšování produktivity práce zvyšovat hodnoty ukazatelů rentability ROA a ROS, a tím také zvyšovat svou konkurenceschopnost. Tyto ukazatele se rovněž projevily jako vhodný nástroj pro měření konkurenceschopnosti podniku, zejména pak v potravinářském průmyslu ČR. U běžné likvidity a indexu IN05 se vazba s produktivitou práce nepodařila blíže vysvětlit.
Obchodní model podniku v éře Průmyslu 4.0
Nohejl, Vít ; Martínez, Felipe (vedoucí práce) ; Jirsák, Petr (oponent)
Průmysl 4.0 je označení pro současný trend automatizace výroby a rostoucí digitalizace širokého spektra činností. Tento trend s sebou přináší revoluci ve výrobě, ale i stinné stránky, které se projeví změnami na trhu práce. Práce přibližuje čtenáři pojmy čtvrtá průmyslové revoluce a Průmysl 4.0. Dále umožňuje pochopit specifické charakteristiky obchodních modelů v digitální společnosti a objasňuje teorii zralostních modelů. Ty slouží jako základ posouzení úrovně vyspělosti společnosti ve vztahu k Průmyslu 4.0. Ve druhé polovině práce je navrženo vylepšení obchodního modelu potravinářské společnosti. Pro tento účel je analyzována oblast výroby a související procesy a provedeno hodnocení současného stavu dle předpokladů Průmyslu 4.0. Na základě tohoto hodnocení jsou následně vybrány problematické oblasti a navrženo jejich konkrétní zlepšení. Dále je v práci obsažen návrh konkrétních kroků, které společnost musí podniknout, aby se kvalitně a včas připravila na Průmyslu 4.0. a využila jeho výhod.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 63 záznamů.   začátekpředchozí31 - 40dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.