Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 30 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Studium faktorů ovlivňujících produkci mléka
ALENKOVÁ, Kateřina
Diplomová práce se zabývá studiem faktorů, které ovlivňují produkci mléka z hlediska výživy. Ve vybraném zemědělském družstvu je hodnocena úroveň výživy na základě složení krmných diet a optimálního zabezpečení potřeby živin a energie ve vztahu k požadované produkci a k doporučeným hodnotám. V práci je hodnocena technika krmení, kvalita krmiv a složení krmných dávek vybraného družstva a je provedeno vyhodnocení základních ekonomických ukazatelů výroby mléka.
Analýza provozně ekonomických ukazatelů ve vybraném zemědělském podniku
HAVELKOVÁ, Jana
Práce se zabývá analýzou vybraných vstupních ukazatelů daného zemědělského podniku ve vztahu k produkci mléka. V provozních podmínkách je hodnocena úroveň výživy, kalkulace nákladů, náklady na výrobu mléka. Na základě dostupných podkladů je v práci provedeno celkové zhodnocení hospodářských výsledků v letech 2010, 2011, 2012.
Posouzení krmných dávek a jejich vliv na mléčnou užitkovost
ROUBÍČKOVÁ, Jana
V provozních podmínkách na školním statku Měšice byly v letech 2010 a 2011 posouzeny krmné dávky a jejich vliv na mléčnou užitkovost. Především se jednalo o srovnání základních živin krmných dávek s doporučením. Dále byla hodnocena technika krmení, kvalita silážovaných krmiv, složení krmných dávek a obsah mléčných složek. Ve sledovaném podniku byly posouzeny vybrané ukazatele ekonomiky chovu dojnic. Z výsledků je patrné, že krmné dávky dávají dobrý předpoklad vysoké užitkovosti dojnic. Měla by se však zlepšit kvalita objemných krmiv, především kukuřičné siláže.
Posouzení krmných dávek ve výkrmu skotu
KOLÁŘ, Martin
Bakalářská práce se zabývá výživou skotu ve výkrmu a hodnotí úroveň výživy ve vybraném zemědělském družstvu. Na základě studie výživy vykrmovaného skotu byly získány informace o složení krmných dávek, technice krmení a ustájení. Hodnocení krmných dávek bylo provedeno na základě potřeb živin k doporučeným hodnotám ve vztahu k užitkovým parametrům. V práci je dále hodnocena kvalita objemných krmiv z hlediska výživné hodnoty a vybraných fermentačních charakteristik.
Výživa dojnic v různých fázích mezidobí se zaměřením na pososuzení vlivu výživy na produkci a kvalitu
HORKÝ, Jan
Tématem této bakalářské práce je výživa dojnic v různých fázích mezidobí se zaměřením na posouzení vlivu výživy na produkci a kvalitu mléka. V zemědělském družstvu Kojčice v obci Krasíkovice jsem sledoval parametry výživy a produkce v průběhu roku u dojnic českého strakatého skotu. V první části práce jsem se zaměřil na techniku a krmení dojnic, krmné dávky a zhodnocení vyrobených krmiv. Kukuřičná siláž, která se zkrmovala, byla zařazena do první jakostní třídy. Jetelové siláže byly zařazeny do první, druhé, ale i třetí třídy. Poradenskou činnost ohledně výživy, rozborů krmiv a sestavování krmných dávek zajišťuje Mikrop Čebín. Dále jsem se zaměřil na zdravotní stav dojnic a telat v návaznosti na výživu. Průměrná užitkovost byla 6 450 kg mléka na dojnici za rok. Sledoval jsem jednotlivé složky mléka a vyhodnotil jsem, jak se měnily v průběhu roku. Průměrný obsah bílkovin byl 3,48 % a tuku 4,12 %. V další části jsem zhodnotil ekonomické ukazatele výroby mléka. Průměrné náklady na krmný den byly 143,51 Kč. Průměrné výrobní náklady na litr mléka se pohybovaly okolo 8,51 Kč. Průměrná výkupní cena za litr mléka byla 7,64 Kč.
Studium výživy mléčného skotu
ALENKOVÁ, Kateřina
Bakalářská práce se zabývá výživou dojnic a technikou krmení a hodnotí úroveň výživy ve vybraném zemědělském družstvu. Hodnocení úrovně výživy bylo provedeno na základě posouzení potřeby živin a energie k doporučeným hodnotám ve vztahu k užitkovým parametrům. Na základě studie výživy dojnic českého strakatého plemene v různých fázích laktace byly získány informace o složení krmných dávek a informace popisující techniku krmení. Práce se dále zabývá hodnocením kvality objemných krmiv z pohledu vybraných fermentačních charakteristik a výživné hodnoty.
Posouzení konceptu výživy pro mléčný skot
ROUBÍČKOVÁ, Jana
Bakalářská práce dává ucelený přehled o výživě dojnic a hodnotí systém výživy a krmení ve vztahu k mléčné produkci. Hlavní část práce je věnována základům výživy dojnic, potřebám hlavních živin a složení krmných diet. V provozních podmínkách na Školním statku Měšice bylo zhodnoceno složení krmných dávek pro rok 2010. Na základě zjištěných údajů byly navrhnuty doporučení pro zlepšení úrovně výživy v daném podniku.
Vliv výživy a krmení na ekonomické ukazatele výroby mléka
DOLEŽAL, Tomáš
Tématem této diplomové práce je vyhodnotit vliv výživy a krmení na ekonomické ukazatele výroby mléka v ZOD Borovany. První část práce se soustřeďuje na základní aspekty chovu dojnic včetně fyziologických procesů ovlivňujících jejich užitkovost. Další část práce je zaměřena na sestavování krmných dávek, popis nejdůležitějších složek určujících výši dojivosti a konkrétní způsob techniky krmení. Hlavní faktory, ovlivňující ekonomické ukazatele produkce mléka, jsou popsány a rozebrány ve stěžejní části diplomové práce. Zde se jedná hlavně o náklady na krmení a kvalitu krmení. Tato práce si klade za cíl zjistit, jakým způsobem kvalita výživy ovlivní ekonomické výsledky výroby mléka ve sledovaných letech 2007 a 2008.
Výživa vysokoprodukčních dojnic v různých fázích mezidobí a s ohledem na parametry složek mléka eventuelně krve a moče
CHVALOVÁ, Růžena
Cílem práce bylo posouzení úrovně výživy dojnic s ohledem na parametry mléka v daném zemědělském podniku a zhodnocení ekonomiky chovu. Výživa dojnic byla hodnocena na základě sestavených krmných dávek a bachorového profilu vybraného vzorku dojnic. Obsahové složky mléka byly zjištěny z rozborů dodávaných mlékárnou a porovnány s normou. Zhodnocení ekonomiky chovu bylo provedeno na základě celkových nákladů a tržeb podniku vynaložených v chovu dojnic. Dojnice byly celoročně krmeny stejnou směsnou dávkou. Základem jednotlivých mixů byla konzervovaná objemná píce vlastní výroby. Podle tabulkového hodnocení se krmné dávky živinově mírně lišily, ale bez výrazných odchylek. Obsah složek mléka v obou letech byl poměrně vyrovnaný a odpovídal standardům. Při zhodnocení obsahu bílkovin a močoviny nebyl v krmných dávkách zaznamenán deficit dusíkatých látek ani energie. Při porovnání ekonomiky chovu byla výroba mléka v roce 2009 ztrátová vlivem nízkých výkupních cen mléka.
Posouzení úrovně výživy ve vztahu k produkci mléka u dojnic
BARTUŠKA, Václav
V provozních podmínkách bylo provedeno hodnocení úrovně výživy dojnic ve vztahu k produkci mléka. Byla posuzována kvalita objemných krmiv, technika krmení, složení krmných diet a optimální zabezpečení potřeby živin. Z provozně ekonomických ukazatelů byly vyhodnoceny náklady na výrobu mléka a celkové zhodnocení za jednotlivá sledovaná období. Výsledky při posouzení úrovně výživy za tříleté období ukazují, že krmné dávky jsou sestavovány v optimálních hodnotách. Kukuřičná siláž ve sledovaných obdobích byla vždy zařazena do první jakostní třídy a travní siláže byly zařazovány do první a druhé jakostní třídy. Průměrná užitkovost činní 7 000 kg mléka na dojnici za rok. Náklady na jeden litr vyprodukovaného mléka byly v průměru za sledované tříleté období 8, 90 Kč. Náklady na litr prodaného mléka byly v průměru 9,30 Kč a průměrné náklady na jeden krmný den byly v průměru 138,37 Kč.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 30 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.