Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 234 záznamů.  začátekpředchozí208 - 217dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.03 vteřin. 
Mikrobiologie kozího a ovčího mléka a sýrů vyráběných na farmách
Zatloukalová, Růžena
Diplomová práce shrnuje poznatky o mikrobiologii kozího a ovčího mléka a farmářsky vyráběných sýrů. Popisuje výrobu vybraných skupin sýrů. Zabývá se jednotlivými mikroorganismy, které jsou důležité z technologického hlediska, a jsou obsažené v primárních a sekundárních kulturách. Charakterizuje nežádoucí mikroorganismy způsobující kontaminaci a uvádí možná opatření v boji proti nim. V neposlední řadě jsou popisovány legislativní požadavky na faremní zpracování mléka a sýrů. Vybrané skupiny mikroorganismů byly experimentálně stanoveny kultivačními metodami ve vzorcích syrového kozího, ovčího mléka a sýrů. Bylo zjištěno, že hodnoty CPM v mléce v některých měsících překročily Nařízením EP a Rady (ES) 853/2004 stanovený limit. Zjištěná přítomnost enterokoků, koliformních bakterií, termorezistentních aerobních a anaerobních bakterií a dalších nežádoucích mikroorganismů v syrovém mléku a v sýrech poukazuje na nedostatečné dodržování hygienických zásad a technologických postupů.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 234 záznamů.   začátekpředchozí208 - 217dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.