Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 113 záznamů.  začátekpředchozí113 - 113  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti stanovení aromaticky aktivních látek ve šťávě z bezu černého
Kolibačová, Silvie ; Vránová, Dana (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce je literární rešerší, která pojednává o charakteristice bezu černého, jeho výskytu, druzích a možnostech využití především v lékařství a potravinářství. V další části je popsána výroba ovocných šťáv a metody stanovení aromatických látek v bezové šťávě, které byly vybrány pro budoucí měření. Jedná se o metodu solid phase microextraction (SPME) a plynovou chromatografii (GC). V literatuře je uvedeno téměř sto různých těkavých látek, které se nacházejí v různých kulturách bezu a jejich množství a přítomnost jsou závislé nejen na dané kultuře, ale také na ročním období, prostředí, ve kterém se bez nachází, či na metodě, která byla použita pro extrakci a stanovení aromatických sloučenin.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 113 záznamů.   začátekpředchozí113 - 113  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.