Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  předchozí11 - 13  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Aplikace povrchové defektoskopie při kontrole jakosti povrchu
Smutný, Daniel ; Pernikář, Jiří (vedoucí práce)
V průběhu zpracování materiálu má na výslednou jakost výrobku vliv řada faktorů. Jedním z těchto faktorů je možnost vzniku různých defektů, ať už se jedná o defekty vnitřní (materiálové), nebo vnější (povrchové). V přesné strojírenské výrobě, především v automobilovém, ložiskovém nebo leteckém průmyslu, je výskyt defektů zcela nepřípustný. Disertační práce řeší problematiku příčin a důsledků vzniku těchto vad a metod jejich detekce. Ve firmě Mesing, spol. s r.o. byla za tímto účelem vyvinuta nová bezkontaktní optická metoda na kontrolu povrchových vad, která je určena pro 100% automatizovanou kontrolu. Uvedená metoda byla autorem ověřována v rámci řady modelových zkoušek na čtyřech konkrétních typech výrobků. V závěrečné části práce jsou představeny úspěšné realizace automatických zařízení, při jejichž návrhu byly výsledky modelových zkoušek využity.
Detekce osob pomocí laserového scanneru
Němeček, Jakub ; Selingerová, Simona (oponent) ; Krejsa, Jiří (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá detekcí dynamických objektů, především lidí, a sledování jejich pohybu. Detekce je založena na datech z laserového dálkoměru. Sledování pohybu je založeno na porovnávání dat z více skenů. Algoritmus metody lokalizace je zpracován v programu Matlab. V programu Matlab je vytvořena simulace skenovaných dat a na těchto datech testovány a optimalizovány parametry filtrů algoritmu.
Falšování masných výrobků
Ambrožová, Hana
Diplomová práce je zaměřena na problematiku falšování masných výrobků a dále jsou v ní popsány metody jejich detekce. Falzifikace potravin je problémem, který trvá už od středověku. Porušení autenticity se nevyskytuje pouze u masných výrobků, ale setkáváme se s ní ve všech komoditách. V práci jsou popsány dozorové orgány, které se zabývají kontrolou potravin. Blíže jsou rozebrány masné výrobky z hlediska poškození jejich pravosti. Mezi nejčastěji používané metody detekce falšování potravin patří vysokotlaká kapalinová chromatografie, enzymová imunoanalýza, polymerázová řetězová reakce. V praktické části se diplomová práce zabývá stanovením čistých svalových bílkovin u trvanlivých a fermentovaných masných výrobků pomocí vysokotlaké kapalinové chromatografie. V další části je stanovena drůbeží svalovina u těch výrobků, u kterých legislativa zakazuje její používání, a to pomocí heterogenní nekompetitivní imunoanalýzy. Při stanovení čisté svalové bílkoviny bylo z 25 vzorků shledáno 7 vzorků (24 %) jako nevyhovujících a při stanovení nedeklarované drůbeží svaloviny byly z 24 vzorků zjištěny 4 vzorky (17 %) jako nevyhovující.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   předchozí11 - 13  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.