Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 20 záznamů.  předchozí11 - 20  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Choroby a vady vína
Rychová, Alexandra ; Vespalcová, Milena (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice chorob a vad vína. Cílem práce bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na souhrnný přehled chorob a vad, které se mohou ve víně vyskytnout, popsat jejich původce, mechanismy vzniku a případně možnosti jejich odstranění. Práce se také stručně zabývá historií pěstování vinné révy na území České republiky, zpracováním hroznů a výrobou vína.
Patogeny bezu černého (Sambucus nigra L.), jejich význam a možnosti ochrany
Kolašínová, Jarmila
Výsadby bezu černého v České republice, na rozdíl od zahraničí, neodpovídají jeho významu. Tomu odpovídá i nedostatek literárních zdrojů. Diplomová práce je zaměřena na sledování patogenů rodu Sambucus. Uveden je seznam a popis původců chorob a škůdců bezu černého. V letech 2012--2013 byl na lokalitách Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně a ve Veleboři u sledován výskyt chorob a škůdců bezu černého. Na obou lokalitách byl zaznamenán pouze slabý výskyt houby Cercospora depazeoides (Desm.) Sacc. (1878) a mšice Aphis (Aphis) sambuci, a na lokalitě ve Veleboři třásněnky rodu Thrips, pravděpodobně Thrips sambuci. V průběhu sledování převládalo suché počasí a z tohoto důvodu bylo napadení rostlin velmi slabé, ochranná opatření se neprováděla.
Choroby a vady vín, jejich prevence a odstranění
Procházková, Kateřina
Tato bakalářská práce pojednává o zdravotním stavu vína. Hlavním tématem jsou nejčastěji se vyskytující choroby a vady vína. Které mohou vznikat již na samotném začátku ve vinici a následně při výrobních procesích vína. Vady vznikají chemickými a fyzikálními vlivy a naopak choroby zapříčiňují mikroorganismy. Takto poškozená vína se vyznačují nepříznivými senzorickými vjemy a mohou se stát nepoživatelnými. U každé vady a choroby je popsán obecný popis, příčina vzniku, prevence vzniku, a pakliže dojde k poškození je popsáno možné ošetření, i když ve všech případech není možné.
Choroby a škůdci brambor - informační databáze
KLOFÁČOVÁ, Petra
Cílem diplomové práce bylo vytvořit elektronickou databázi ve formě internetových stránek se zaměřením na choroby a škůdce brambor. Kromě souhrnných informací (zařazení, morfologie, vývoj, význam, hostitelské rostliny, příznaky, ekologie, metody regulace, fotodokumentace aj.) o jednotlivých škůdcích a původcích onemocnění jsou v práci zmíněny také choroby biotické. Součástí databáze je také seznam chemických přípravků, které jsou povoleny do brambor, a symptomatický klíč k určování chorob a škůdců brambor.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 20 záznamů.   předchozí11 - 20  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.