Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 15 záznamů.  předchozí11 - 15  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Screeningová studie vlivu některých alkaloidů z Eschscholtzia Californica Cham. (Papaveraceae) na lidskou erytrocytární acetylcholinesterasu
Opletal, L. ; Cahlíková, L. ; Dohnal, V. ; Kurfürst, Milan ; Schraml, Jan ; Jun, D. ; Musilová, L. ; Doležal, J. ; Jahodář, L.
Byl proveden screening suchých nadzemních částí a kořenů některých taxonů rodu Eschscholtzia (Papaveraceae) (Eschscholzia pulchella, E. californica, E. oregana, E. glauca, E. lobbii), z hlediska vlivu na lidskou erytrocytární acetylcholinesterasu (AChE) za použití autobiografické metody využívající TLC (acetylcholinesterasa z elektrického úhoře, barevná reakce 1-naftolu a Fast Blue B).
Vliv isochinolinových alkaloidů z frakce A (Cl' nerozp. v CHCl3/fenolické) z Corydalis Cava(Fumariaceae) na cholinesterázy
Chlebek, J. ; Musilová, L. ; Jun, D. ; Opletal, L. ; Kurfürst, Milan ; Schraml, Jan ; Dohnal, V. ; Jahodář, L.
Sumární ethanolový extrakt byl připraven z 12 kg suché drogy (hlíz) Corydalis cava, z tohoto sumárního extraktu byly získány čisté alkaloidní koncentráty. Účinnost získaných látek byla měřena in vitro, resp. byla stanovena IC50 standardním inhibičním testem. Jako zdroj AChE byla použita lidská erytrocytární AChE a sérová BuChE. Aktivita byla měřena spektrofotometricky za použití standardní Elmanovy metody. Výsledky byly porovnány s hodnotami IC50 referenčních látek-terapeuticky používaných inhibitorů (donepezil, rivastigmin, galanthamin, huperzin A).
15N kaplingu v dihydroxamických kyselinách
Schraml, Jan ; Cígler, Petr
Příspěvek se zabývá problematikou 15N kaplingu v dihydroxamických kyselinách.
Měření relativních znamének 29Si-13C kaplingu
Blechta, Vratislav ; Schraml, Jan
Příspěvěk se zabývá problematikou měření relativních znamének 29Si-13C kaplingu

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 15 záznamů.   předchozí11 - 15  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.