Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Použití intenzity světla pro měření hloubky
Valach, Jaroslav ; Bryscejn, Jan ; Vavřík, Daniel
Je představena zřídka používaná optická metoda pro měření hloubky. Zajímavou vlastností této metody je nezávislost její přesnosti na vzdálenosti od měřeného tělesa.
Užití digitální obrazové korelace v experimentální mechanice
Jandejsek, Ivan ; Vavřík, Daniel
Tato práce je věnována aplikaci metody digitální obrazové korelace ve vyhodnocení optických dat získaných během zátěžové tlakové zkoušky a určení modulu pružnosti v tlaku materiálu. Tato metoda umožňuje detekci vad a odchylek zkoušených vzorků, které jsou pohým okem jinak nepostřehnutelné. Je ukázáno, že tyto vady pak mohou vnášet chybu do vyhodnocování modulu pružnosti.
Korozně únavové poškození vysokopevné potrubní oceli L485MB
Gajdoš, Lubomír ; Šperl, Martin
Cílem práce bylo porovnání stupně degradace únavových vlastností oceli L485MB v agresivním korozním prostředí oproti únavovému chování materiálu v normálním (laboratorním) prostředí.
Porovnání numerických a experimentálních metod používaných ve výzkumu sportovních přileb: případová studie XPS hranolku
Kunecký, Jiří ; Kytýř, Daniel
Při posuzování ochranných vlastností sportovních přileb je třeba posoudit jejich ochranných vliv na průběh zrychlení hlavy. Nejčastěji jsou přilby vyráběny ze dvou materiálů - pěnového polystyrenu a novoduru, popř. polykarbonátu. Pro jejich konstrukci je důležitá dynamická odezva těchto dvou vrstev. V článku je popsána numerická analýza modelu provedená pomocí softwaru LS-DYNA a provedeno porovnání s experimentem.
Zjišťování materiálových vlastností houbovité kostní tkáně optickou metodou
Kytýř, Daniel ; Jiroušek, Ondřej ; Žák, Ondřej
Článek se zabývá použitím optických identifikačních metod měření deformací vzorků pří tahových/tlakových zkouškách. V tomto případě se jedná o zjišťování materiálových vlastností spongiózní kosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.