Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hranice výrobních možností a stochastické programování
Chovanec, Petr
Již ze své podstaty se metoda obálky dat (DEA) nemůže vypořádat s nepřesnostmi v datech jako jsou chyby měření. Abychom zlepšili tuto metodu, uvažujeme $alpha$-stochastickou efficienci a ukážeme příbuznost s problémem stochastického programování. Dva typy pravděpodobnostních nerovností jsou použity pro vytvoření nových kritérií pro tento typ efficience.
Texture similarity measure
Vácha, Pavel
This paper surveys the current best texture representations and studies their application for a texture similarity measure development. A simple experiment that evaluates texture similarity is proposed and the performance of several most advanced texture features is verified on it. In order to eliminate the influence of spectral information monospectral textures are considered in this study only. The paper suggests the L1 norm with either Markovian or Gabor features as the best texture similarity measure.
Struktura a fyzikální chování termotropních polybutadien-diolů s mezogenními skupinami v bočních řetězcích
Jigounov, A. ; Ilavský, Michal ; Sedláková, Zdeňka
Byly syntetizovány kapalně-krystalické polybutadien-dioly s hřebenovitou strukturou reakcí kapalně-krystalických thiolů s dvojnou vazbou telechelických OH-končených polybutadienů. Byly prostudovány jejich fyzikální vlastnosti použitím dynamické mechanické spektroskopie a kalorimetrie.
Botnací chování poly(N-izopropylmethakrylamidových) a poly(N-isopropylakrylamidových) sítí s náboji ve směsných roztocích voda/ethanol
Alenichev, I. ; Sedláková, Zdeňka ; Ilavský, Michal
Bylo proměřeno botnací chování negativně a positivně nabitůých sítí na bázi poly(N-isopropylmethakrylamidu) a poly(N-isopropylakrylamidu) ve směsných rozpouštědlech voda/ethanol. U obou systémů byl nalezen výrazný kononsolvenční efekt (výrazné minimum ve stupni nabotnání na složení rozpouštědla).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.