Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv intenzity odlistění na kvalitu hroznů
Zugárková, Petra
Cílem diplomové práce bylo založit pokus s různými termíny odlistění v zóně hroznů, vyhodnotit napadení hnilobou, sledovat vývoj kvalitativních a kvantitativní parametrů a obsah fenolických látek. Pokus byl prováděn u bílé moštové odrůdy Ryzlink rýnský a modré moštové odrůdy Carmenere. V literární části popisuji list a jeho plochu, mikroklima listové stěny, kvalitativní parametry, rovnováhu ve vinici, zelené práce, Botrytis cinerea a částečné odlistění. V rámci pokusu byly hodnoceny u odlistěných variant a kontroly: kvalitativní parametry (cukernatost, titrovatelné kyseliny, hodnota pH, obsah asimilovatelného dusíku, množství glukózy a fruktózy, obsah kyseliny vinné a jablečné), napadení hnilobou Botrytis cinerea, obsah fenolických látek. Měření bylo prováděno na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické faktulty v Lednici na Moravě. Byly použity přístroje TitroLine -- pH, titrovatelné kyseliny, asimilovatelný dusík; HPLC -- kyselina vinná, kyselina jablečná, glukóza a fruktóza; spektrofotometr -- obsah fenolických látek; digitální váha -- váha hroznů. Jako nejvhodnější varianta byla zvolena z hlediska naměřených parametrů varianta před květem a během kvetení u Ryzlinku rýnského i Carmenere.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.