Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování
Zemánek, Zbyněk
Diplomová práce se věnuje mikrobiální kontaminací piva během skladování. Teoretická část se zaobírá stáčením piva do různých obalových materiálů a skladování piva. Popisuje mikroorganismy způsobující kontaminaci piva, ve kterých jsou zahrnuty např. bakterie mléčného kvašení, divoké kvasinky nebo plísně. Dále se zaměřuje na způsoby eliminace těchto mikroorganismů a v poslední kapitole na systém HACCP. Experimentální část se zabývá mikrobiologickým rozborem piva z různých pivovarů během čtyř měsíců skladování. Vzorky jsou získány z obchodních sítí České republiky, nebo přímo z pivovaru krátce po stočení. Podle naměřených hodnot jsou statisticky vyhodnoceny vlivy výrobce, použitého obalového materiálu a doby skladování a na stabilitu a mikrobiální kvalitu piva.
Mikroorganismy významné v technologii výroby piva
Zemánek, Zbyněk
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mikroorganismů vyskytujících se ve výrobě piva. Poukazuje na typy mikroorganismů potřebné pro výrobu piva, tak i na nežádoucí mikroorganismy, které mají špatný vliv na výrobu a konečný stav piva. První část se zabývá přímo výrobou piva, dále jsou popsány kvasinky, jež se používají na výrobu svrchně a spodně kvašených piv. Následují nežádoucí mikroorganismy, jako jsou bakterie mléčného kvašení, octové a další. Část práce je věnovaná boji proti těmto mikroorganismům. Praktická část se zaměřuje na průkaz mikroorganismů v určitých částech pivovaru. Z výsledků získáme představu o úrovni čistoty a hygieny při výrobě piva.

Viz též: podobná jména autorů
4 Zemánek, Zdeněk
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.