Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sója - funkční potravina
Zedníčková, Pavlína
Tato diplomová práce pojednává o sóji jako o funkční potravině. Funkční potravina obsahuje složky, které pozitivně ovlivňují lidské zdraví. Takových složek -- nutriceutik má sója hned několik. Mezi velmi ceněné patří fytoestrogeny. Tyto rostlinné látky mají slabý estrogenní účinek a jsou důležitou součástí lidské výživy. Příznivě působí zejména při prevenci osteoporózy, rakoviny prsu či prostaty, kardiovaskulárních onemocnění nebo potížích při menopauze. V experimentální části se sledoval obsah isoflavonů v různých druzích sójových potravin, včetně samotných sójových bobů. Jako metoda byla zvolena vysokoúčinná kapalinová chromatografie s hmotnostním spektrometrem.

Viz též: podobná jména autorů
4 Zedníčková, Petra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.