Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti použití kryomacerace a nesacharomycetních mikroorganismů při technologii výroby vína
Zbytovská, Alena
Hlavním námětem této bakalářské práce je přiblížení moderních technik kryomacerace a použití nesacharomycetních mikroorganismů v technologii výroby vína. Jedná se o moderní techniky, které se v dnešní době plně rozvíjejí a probíhají mnohé výzkumy a pokusy. Jde o snahu získat co nejlepší profil vína, kde se zcela projeví charakteristika dané odrůdy. V dnešní době se do popředí dostává použití kombinace Saccharomyces cerevisiae spolu s kmeny nesa-charomycetních mikroorganismů jako jsou Saccharomycodes ludwigii, Torulopsis delbrueckii, Zygosaccharomyces rouxi a balli, Kloeckera apiculata a další. Každá z těchto kvasinek v kombinaci se Saccharomyces cerevisiae má zlepšující organoleptické vlastnosti, které jsou popsány v této práci.

Viz též: podobná jména autorů
2 Zbytovská, Adéla
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.